Rælingen-Fredrikstad Bkl., REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale – Fredrikstad

Rælingen-Fredrikstad Bkl., REMA 1000-ligaen Kvinner 2021 > Forhåndsomtale

Trener Eirik Haugdal har ordet før kampen mot Rælingen

Da er tiden inne for årets siste seriekamp, og det blir slutten på en utfordrende høstsesong. Med covid-19 i ryggsekken tok vi fatt på en treningshverdag uten kroppskontakt, noe som er utfordrende i en kontaktsport som håndball. Allikevel så var jentene utrolig flinke til å holde trykket oppe på trening, hver eneste dag.

Eirik Haugdal

Da vi endelig fikk mulighet til å trene med kroppskontakt i slutten av juli, så var det allikevel ganske store begrensninger med tilgang på treningsfasiliteter. Her også var jentene eksemplariske, og fant hele tiden løsninger på de utfordringene som møtte dem. Vi dro på treningsleir til Trondheim, hvor korona og andre utenforstående årsaker endret på hele opplegget vårt. Vi fikk ikke tilgang til treningsfasiliteter for fysisk, og flere av anleggene holdt stengt som følge av pandemien. Igjen så var jentene løsningsorienterte, og det ble svært enkelt å gjennomføre mesteparten av planene våre.

Gjennom høsten så har vi hatt stor variasjon i prestasjonene våre, alt i fra 45 svært gode minutter på Hamar til 30 ekstremt svake i Larvik. En variasjon som er fullt og helt mitt ansvar som trener. Det er mange årsaker til varierende prestasjoner, men å finne de riktige knappene å trykke på ligger hos meg. Dette har jeg da ikke klart å gjøre nok ganger i høst, og er noe som vi/jeg fremdeles må jobbe med.

Covid-19 fant også veien inn i gruppa vår, og 13 dager i karantene ble en utfordrende tilværelse for noen som egentlig bare vi trene og spille kamper. Heldigvis så ser det ut til at vi kom ut av denne perioden med kun 1 skade som kan relateres til ekstremt store svingninger i belastning. De jentene som ble smittet av viruset har vi fått tatt godt vare på, og det medisinske apparatet sørger for at de ikke går for fort frem med belastning etter sykdom.

Nå gjenstår altså siste test i 2020, og det er borte mot Rælingen i Marikolhallen. De hadde en tøff start på sesongen, og stod lenge uten poeng. Etter seier mot Flint og Byåsen, begge på bortebane, så har de nå kommet i en mye bedre retning. Et lag som virker å ha ståltrua på den jobben de gjør, og spiller med en innsats og begeistring som er flott å se på. De er sterke i kontringsspillet sitt, og har et meget oppofrende forsvarsspill.

Vi skal være klare til å gi dem kamp i kveld. Jentene har vært ærlige, tydelige og direkte i sine tilbakemeldinger, og jeg tror vi får en energiutløsning i kveld som blir fantastisk.

Det skal fightes for de løse ballene, vi skal løpe og duellere, og det skal vises at vi er på vei opp igjen! Jeg gleder meg voldsomt til match, slik jeg gjør hver eneste gang. Det er alltid moro å måle krefter mot de andre lagene i Rema1000 ligaen.

En god prestasjon i dag vil gi oss mye energi inn mot den treningsperioden som kommer. Og hvem vet, hvis vi er ordentlig flinke i dag, så kommer kanskje julenissen i 2020 også.

Vi ses i hallen 🙂
Eirik