Fana-Fredrikstad Bkl., REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Fredrikstad

Fana-Fredrikstad Bkl., REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

I en kamp som svingte ekstremt underveis, endte stillingen med 29-29 og FBK tok med seg ett svært viktig poeng hjem fra Bergen!

FBK dro til Bergen stinn av selvtillit, etter en periode med svært gode resultatet! På motsatt banehalvdel sto Fana, et lag som er over FBK på tabellen, men har hatt en periode med mindre poeng. Det var derfor en åpen kamp på forhånd, til tross for at Fana var storfavoritter på oddsen.

Kampen startet med at lagene fulgte hverandre jevnt og det var høy underholdningsverdi i kampen. Andrea Johansson og Benedicte Nesdal satt to raske mål hver i starten av omgangen, og FBK leverte høyt tempo i ankomstspillet sitt. Noen bom på gode sjanser og tekniske feil gjorde at Fana fikk en luke rett før pause, og stillingen var 16-13 når 30 minutter var spilt.

Pausepraten ga tydeligvis energi, for FBK startet omgangen med å snu stillingen til 16-16 etter kun 02:50 minutter spilt. Deretter fulgte det endel skuddbom, i tillegg til at FBK spillerne ikke holdt god nok avstand til et aggressivt Fana forsvar. Det resulterte i enkle sjanser til Fana andre veien, og Vipps så var stillingen 24-17 i Fanas favør!

FBK la om til 5-1 forsvar, og en aggressiv Karoline Syversen i front sørget for ballbrudd som resulterte i kontringer til Candy Jabateh. Dette fikk bort rytmen til Fana i deres angrepsspill, samtidig som vi lykkes med 7-6 i vårt angrep. Runa Sand fikk også stilt inn skuddet sitt, og sendte avgårde seks susere som fikk FBK inn i kampen igjen.

Kampen endte med uavgjort etter en dramatisk sluttspurt, men vi ser oss fornøyd med ett poeng som kan bli svært viktig i avslutningen av sesongen.