Signert bakspiller med solide referanser fra dansk toppserie – Fredrikstad

Signert bakspiller med solide referanser fra dansk toppserie

Vi ønsker Maja Eiberg Jørgensen hjertelig velkommen til FBK for spill i neste sesong. Maja har spilt i Ajax København i flere sesonger og har inneværende sesong scoret 87 mål på 19 kamper.

Vi har sendt Maja noen spørsmål for at dere skal bli bedre kjent med vår siste signering:

Kan du fortelle om din bakgrunn som håndballspiller.  
Jeg har spillet håndbold, siden jeg var 4 år gammel. Jeg startede i min hjemby, Taastrup (en forstad til København), hvor begge mine forældre var trænere. Jeg har siden jeg var 15 år spillet i Ajax København, hvor jeg fik debut på seniorholdet som 18-årig og har nu spillet på holdet i 6 år. 

Hva er dine styrker og svakheter?
Jeg er meget en all-round-spiller. Jeg kan både finte og skyde udefra, spille med stregen og sætte mine medspiller op. Jeg er desuden særligt god 1-mod-1 i forsvaret. Min største svaghed er nok mit temperament – jeg vil meget gerne vinde, hehe. 

Jeg vil gjerne også ha noen eksempler på ditt flotte temperament.
 Jeg har en meget stor vindermentalitet, og vil nærmest gøre alt for at vinde. Jeg er ikke bange for at gå forrest, hvis det ikke lige kører på banen, mener er heller ikke bange for at fortælle dommerne, hvis jeg ikke synes, de gør det godt nok 😉

Hva liker du aller best med håndballen?
Jeg sætter stor pris på det sociale på et håndboldhold. Jeg elsker, at man vinder og taber sammen, og at man kan hygge sig sammen i omklædningsrummet eller på en bustur til udebanekamp. 

Hvordan tror du det blir å komme til Norge? 
Jeg tror det bliver enormt spændende at komme til Norge. Jeg glæder mig til at udfordre mig selv og mærke den store fysik, jeg har hørt, der er i den norske liga. Og så glæder jeg mig også meget til at udforske Fredrikstad som by og ikke mindst naturen omkring. 

Kan du fortelle litt om hvordan det har vært å ha en søster som har spilt sammen med deg? 
Min søster er 2 år ældre end mig, så vi har ikke rigtig spillet sammen som ungdomsspillere, men min lillebror er kun 1 år yngre, så vi trænede tit sammen, da vi var små. Jeg spillede sammen med min søster i 4 år i Ajax, indtil hun sidste sæson skiftede til Nykøbing Falster Håndbold. Vi har boet sammen i snart 4 år, så vi er meget tætte, og det er dejligt at have en, man kan snakke håndbold med derhjemme – selvom det nogle gange er lidt kompliceret, når man også er modstandere 🙂

Jeg ser du har vært innom U17 landslaget til Danmark og at søsteren din da var på U20 laget. Var noen av foreldrene deres også håndballspillere eller trenere?
Jeg var meget skadet som ungdomsspiller, og måtte i 2021/22 holde en pause i 1 år og 8 måneder, for at få styr på det, så jeg nåede ikke at være så meget med på ungdomslandsholdet. Men nu er jeg heldigvis helt tilbage, og kroppen har aldrig haft det bedre. 

Begge mine forældre har spillet håndbold på topniveau. Min mor nåede at spille 20 A-landsholdskampe som målmand, inden hun desværre måtte stoppe pga. en rygskade. Hun blev senere holdleder på landsholdet og er nu børnetræner i Taastrup. Min far spillede venstre back i den danske liga i mange år og spillede også en enkelt A-landskamp. Han var også ungdomstræner i blandt andet Taastrup i mange år, da jeg og mine søskende spillede der.

Hvordan kom Fredrikstad Ballklubb i kontakt med deg?
Jeg kom i kontant med Fredrikstad Ballklubb gennem min agent. Jeg har spillet i den samme klub i mange år, og ønskede nu at udfordre mig selv med noget helt nyt – og så passede det også godt ind i mit studieforløb på Københavns Universitet, hvor jeg læser økonomi. Norge var et særligt ønske for mig, da jeg har hørt meget godt om niveauet i ligaen, og så er det ikke så langt fra Danmark kulturelt, så jeg tænkte, at jeg kunne falde godt til der.