Over halvveis i mesterskapspausen! Hva er status hos Martine og Runa? – Fredrikstad

Over halvveis i mesterskapspausen! Hva er status hos Martine og Runa?

Nå er det snart fire uker siden sist seriekamp i REMA 1000-ligaen! Hvordan har det gått med FBK de siste ukene? Hva har fokuset vært i denne delen av oppkjøringen og hva er planen for resten av oppkjøringen?

Siden sist seriekamp har FBK brettet opp ermene og vært igjennom en ny og tøff oppkjøringsperiode. Det startet allerede dagen etter seriekampen mot Fana, hvor jentene fikk utdelt sitt individuelle fysiske program for perioden frem mot 09.01.21. Hvilket fokus de ulike spillerne har fått er individuelt, hvor noen har fokus på utholdenhet og eksplosivitet, mens andre har et fokus på å øke den generelle styrken.

Uavhengig av hvilket fysisk program spillerne fikk utdelt, så består det fysiske programmet av fire økter. Disse fire øktene er i tillegg de fem felles håndballøktene og det gjennomføres totalt ni økter i uken. Disse øktene skal legge grunnlaget for at FBK kan spille en enda hurtigere og mer fysisk håndball etter jul.

Vi har tatt en prat med venstre bakspiller Runa Heimsjø Sand og linjespiller Martine Helland angående deres individuelle program og hvordan dette vil påvirke FBK til seriestart!

Hva er fokuset ditt i denne oppkjøringen?

I denne delen av oppkjøringen har hovedfokuset mitt vært utholdenhet, eksplosivitet og forsvar, sier Martine Helland. I sommerens oppkjøringen fokuserte jeg mye på å øke den generelle styrken, og dette har jeg klart å opprettholde gjennom første halvdel av sesongen. Målet i løpet av denne oppkjøringsperioden er derfor å bli enda mer eksplosiv og hurtig, for å være en sterk bidragsyter til vår raske og fysiske spillestil. Da må man også ha en god utholdenhet i bunn, så det blir endel blytunge intervaller i løpet av oppkjøringen også, smiler Martine. I tillegg til det fysiske, har jeg mye fokus på duellspill på håndballtreningene slik at jeg er klar til å dele ut juling i forsvar den 09.januar.

Fokuset mitt i egentreningsperioden er nå å bli mer eksplosiv og utholden, sier Runa. Trener derfor en del CrossFit-økter samt spenst/kontrast økter.

Hvordan har oppkjøringen vært så langt?

Den har vært veldig tung, med mye løp og tøffe økter, sier Martine. For min del startet den litt roligere enn de andre, da jeg var forkjøla i en ukes tid, men utenom det er jeg veldig fornøyd med progresjonen så langt. Spesielt er jeg fornøyd med utviklingen min i forsvar.

Oppkjøringen så langt har vært tøff med mye og hard trening, så jeg gleder meg på juleferie med god samvittighet, smiler Runa.

Vil det være en forskjell på FBK etter jul?

Vi var mange nye spillere før denne sesongen, og det har tatt litt tid å få satt alle relasjonene og satt det i system. Jeg tror derfor at FBK vil variere mye mindre fra kamp til kamp etter jul, og inneha et høyere bunnivå. Dessuten vi mye fokus på tenning i forsvar og ta dueller, så jeg tror det vil være enda vondere å komme seg gjennom forsvaret vårt i resterende del av sesongen, avslutter Martine.

Etter jul er jeg sikker på at vi vil ta mer poeng da vi nå blir mer samspilt og har fått tid til å gå igjennom det som ikke har fungert tidligere, konstanterer Runa.

Nå skal FBK gjennomføre felles dobbeltøkter mandag og tirsdag, før vi tar velfortjent ferie!