På denne statistikken er FBK i toppen! – Fredrikstad

På denne statistikken er FBK i toppen!

Med syv kamper spilt i REMA 1000-ligaen, og kun 5 kamper igjen før jul, har vi tatt en titt på de ulike statistikkene og det er spesielt på ett område FBK utmerker seg!

Når det kommer til tabellen, er FBK foreløpig plassert på en syvende plass med seks poeng. Dette er kun fire poeng bak femteplassen, og det er med andre ord svært jevnt på midten av tabellen bak topplagene som enda ikke har avgitt poeng.

Gjennom de syv kampene har FBK satt 186 baller i motstanderens mål, og det er bakspillerne Ingeborg, Julie og Benedicte som er øverst på listen over FBKs topscorere. Det som dog skiller FBK fra andre lag, er en mye jevnere fordeling av antall mål innad i laget. Vi har ikke en spiller som scorer 1/3 av målene, men vi har kontinuerlig mål fra alle posisjoner. Dette ser vi som stor styrke, og viser at FBK er flinke til å utnytte mostanderenes forsvarspill og har spillere i alle posisjoner som tar ansvar.

Statistikken hvor FBK så langt er helt i toppen, nærmere bestemt andre plass, er statistikken for bestrafning per lag. Så langt har FBK 10 gule kort og 26 to-minuttere. Vi er kun slått av Follo som har 24 to-minuttere, men også to røde kort. Dette er en statistikk som viser at det gjør vondt å nærme seg FBK sitt forsvar, men det er også en statistikk som viser at vi fremdeles har områder vi må jobbe med i forsvar og at duellene må tas lenger fremme i banen. Dette har vi planer om å gjøre noe med allerede førstkommende søndag. Flint skal få kjenne det på kroppen når de tråkker innenfor vår 9-meter, men vi skal ta duellene høyere slik at det er enklere å hjelpe dersom en spiller blir avgått.

Nå gjenstår det fem kamper i REMA 1000-ligaen for FBK og det blir spennende å se hvordan status er på statistikken når alle serierundene før jul er ferdigspilt.

Foreløpig toppscorer på FBK