En bauta har forlatt landet – Fredrikstad

En bauta har forlatt landet

Tenk at du skal forlate Fredrikstad, så vemodig. Du har vært bautaen i klubben i mange år og vi vil gjerne ønske deg lykke til på reisen.

Det er på tide og takke for innsatsen og ønske flere fantastiske håndballspillere lykke til videre på ferden :

Fredagens kvinne er Jenne Sandgren.

Lagets leder skikkelse, mange års kaptein og FBks dagligleder har flyttet hjem til Gøteborg. «Du sitter fremdeles i veggene Jenny», og det blir unektelig rart og ikke ha deg med på alle klubbens små og store gjøremål fremover. Du er en positiv person, løsningsorientert og uredd. En fantastisk lagspiller som ønsker og bidra på alle plan. Du er direkte og har vært en viktig bauta i mange av FBKs beste kamper. Vi er stolt av alt du har fått til i klubben.

Jeg kom til klubben i 2016 og har hatt 5 fantastiske år her! Fra første året husker jeg hvor motiverende det var å komme til en klubb som satset og hadde en plan for å komme seg tilbake til høyeste ligaen.

Sommeravslutning 2018

Hvem bodde du sammen med og hvordan var hverdagen?
-De to første årene bodde jeg for meg selv i Gamlebyen og jobbede for Adecco. Jeg fikk ganske raskt en fast barnehage som jeg jobbet på helt frem til julen 2018 og trivdes veldig godt på!

De sterkeste minnene fra den første tiden er å bli kjent med alle fantastiske mennesker som jeg vært så heldig å hatt rundt meg. Men selvfølgelig også en håndballmiljø som var utfordrende og utviklet meg mye.

-Opprykket var et fantastisk avslutt på en utrolig første sesong! At vi klarte å ta første plassen var vi veldig stolte over.

At vi etter det tok en sterk seier mot Larvik og en 6. plass i eliteserien første året viser at vi var en bra gjeng som hadde stor tro på oss selv og masse håndballglede – så gøy!

Deretter ble EuropaCup og det å spille Europacup er nok noe de fleste håndballspiller har drømt om og jeg er utrolig stolt og glad for at ha gjort det! Vi spilte for stappfull arena nede i Frankrike med masse lyd og støy og det var en fantastisk opplevelse! Vi hadde faktisk et par supportere med oss fra Fredrikstad hvilket var veldig gøy. I hjemmekampen i Kongsten uken etter får vi virkelig vist frem hvor gode vi var og vinner kampen! Følelsen husker jeg fortsatt, til tross for at vi røk ut 😅

Du har vært i kapteinteamet i flere sesonger og vært en sterk pådriver for fokus på trening og i kamp- men også for garderobekultur og det sosiale.
Hva er ditt råd til FBK jentene i neste sesong?
– Mitt råd må nok være at la deg selv være ditt beste jeg, tør å stole på deg selv og ikke minst bruk folk rundt deg!
Se, lær, spør og prøv. Jeg har lært utrolig mye av medspillere, trenere, fysio, fysiske trenere osv gjennom årene.


Du var en flink organisator for FBKs HåndballCamp og utrolig flink med de unge håndballspillerne. For oss i klubben så dette ut som noe du virkelig likte, stemmer det? Jeg er veldig glad i mennesker og spesielt barn, så jeg har absolutt hatt det super på håndballcampene. De unge spillerne utstråler masse glede og du får så mye igjen for alt jobb du legger ned for at de skal ha det fint. Jeg har ikke noe konkrete historier men jeg syns det er veldig fint at unge som var på Camp mine første år som nå vokst opp og er høyere enn meg fortsatt stopper og sier hei når vi møts på gaten!

Etter at du ble ansatt som Dagligleder fikk du også mye mer innblikk i hvor krevende det kan være å lede en klubb. Du var med på B2B seminarer, møter og du var alltid full av kreative løsninger på de utfordringene klubben stod i. Hvordan trivdes du i denne rolle og hva husker du som din beste opplevelse? – Helt ærlig var jeg ikke 100% sikker på hvordan det skulle være å ha den jobben samtidig som jeg var spillere, men jeg følte jeg vokste inn i rollen mer og mer og trivdes veldig godt med den!

Dessverre ble deler av tiden ødelagt av hjernerystelse og corona, og jeg hadde gjerne jobbet mer konsekvent over tid. Men jeg er veldig glad for tiden jeg fikk og har under to år jobbet ved siden av flinke folk i styret hvilket gjort jobben enda mer gøy!

Vanskelig å velge en spesifikk opplevelse, men jeg syns «kjøp meg»-auksjonene har vært utrolig morsomme å være med på.

I din tid i FBK har vi satt flere publikumsrekorder- og vi har virkelig jobbet for og lage skikkelig feststemning i Kongstenhallen på hjemmekamp.
Hva er ditt beste minne fra Kongstenhallen? – Her er det umulig å velge kun en.. Kongsten har virkelig vært hjem de siste fem årene og det har vært så mye gøy og glede! Men; seier mot Halden i cupen, opprykkskamp, seier mot Storhamar og Europacupkamp med fulle tribuner er et par som dykker opp direkte.

Vi skulle så gjerne hatt en siste kamp med deg i hallen Jenny, men 1000 tilskuere og en skikkelig håndballfest der vi kunne takket deg for den fantastiske innsatsen du har lagt ned for klubben.

Du er en rå målvakt og et enestående menneske. Vi ønsker deg lykke til videre.

– Tusen takk for meg! Jeg er evig takknemlig for tiden i Fredrikstaddrakta og jeg tar med meg masse lærdom og minner med hjem til Sverige. Vi ses igjen!

Da går flyttebilen til Gøteborg – lykke til.