Tre unge talenter er klare for øverste nivå! – Fredrikstad

Tre unge talenter er klare for øverste nivå!

Oda Veum, Thuva Lande Thulin og Eline Bratteberg Steen er alle født i 2002 og ferdig med toppidrett på videregående skole. Jentene har alle spilt håndball siden tidlig på barneskolen og de to siste årene for FBK rekruttene. Vi gleder oss over at utviklingen har vært strålende og det blir svært spennende og følge jentene videre. Velkommen til elitetroppen i FBK.

Vi starter søndagen med å publisere Tuva fra morgenen av – så kommer Eline og til slutt Oda. Bli kjent med de nye FBK-jentene.

Tuva Lande Thulin

Tuva er kantspiller og har flere samlinger med aldersbestemt landslag.

Hvilke forventninger har du til til å bli en del av elitesatsningen i Fredrikstad Tuva? – Jeg forventer at jeg skal utvikle meg som spiller og ta nye steg. Videre forventer jeg også en krevende treningshverdag der jeg kanskje pusher nye grenser.

Hva er dine beste egenskaper? – Jeg vil si at mine beste egenskaper er godt humør og vinnerinstinkt. Håndballmessig vil jeg si at skuddteknikken min er en god egenskap, som jeg også håper å videreutvikle denne sesongen.

Hvorfor har du lyst å satse på håndball?
– Jeg har lyst til å satse på håndball for å se hvor langt jeg kan nå. Tidligere var motivasjonen min på å satse for å spille med søstrene mine, men nå ønsker jeg å bli så god som jeg kan og se hvor det tar meg.

Tuva, du har to søstre som har hatt flere gode sesonger på hver sin kant i eliteserien – hvor viktig har Nora og Hedda vært for din utvikling og interesse for håndballen?– Hedda og Nora har hatt utrolig mye å si for min utvikling og interesse for håndballen. De har pusha meg på mange områder og alltid vært mine største motivatorer. For utviklingen min har de alltid være mine største kritikere og støttespillere, samtidig har de vært mine største forbilder. Tror ikke jeg hadde hatt samme forutsetninger eller motivasjon hvis det ikke var for Hedda og Nora.

Eline Bratteberg Steen

Eline er linjespiller og er fra Sarpsborg.

Hvor lenge har du spilt i Fredrikstad og hvor spilte du før det? – Jeg har spilt i Fredrikstad en sesong. Før det har jeg spilt for Sarpsborg og Tune IL.

Hva er det du ser mest frem til ved å bli endel av elitetroppen? – Jeg ser mest frem til å utvikle meg som spiller og ta nye steg. Gleder meg også til å bli en del av gruppa.

Har du forventninger om spilletid? – Jeg har forventninger om å spille i 2. divisjon og håper jeg kan få prøve meg i eliteserien. I år ble det ingen 2. divisjonskamper, men sesongen 2019-2020 scoret Eline 39 mål for Sarpsborg – så vi gleder oss til og se om hun tar steget helt opp i elite i år

Har du vært linjespiller hele tiden Eline? – Ja, har vært linje siden vi starta med linjespiller. Spilte litt bakspiller en sesong, men var fordi vi var få spillere

Oda er Fredrikstadjente fra Rolvsøy

Hva har du utviklet deg mest på i de to årene du har vært rekrutt spiller i FBK? – I løpet av de to årene som rekruttspiller har jeg utviklet meg mest når det gjelder vurderingsspill.

Hvilke forventninger har du til å bli en del av elitetroppen?  – Jeg forventer mye trening og å lære mye av mange gode spillere. Videre forventer jeg at jeg kan utvikle meg som spiller, og ta nye steg.

Hvorfor vil du satse videre på håndballen?  
– Først og fremst synes jeg det er veldig gøy å spille håndball. En og en halv sesong har omtrent gått bort på grunn av Corona pandemien, så det har vært veldig mye trening i forholdt til kamper. Derfor er jeg veldig motivert for en ny sesong, og gleder meg mye til å spille kamper igjen.

Hvor spiller du på banen, Oda? – På banen er jeg bakspiller. Jeg vil si at min beste egenskap er at jeg er positiv til det meste. Håndballmessig vil jeg si at forsvarsspill og distanseskudd er mine beste egenskaper. Før jeg kom til FBK spilte jeg i Rolvsøy, og det er den eneste tidligere klubben jeg har spilt for.