Fremdeles ingen avklaring for de resterende seriekampene – Fredrikstad

Fremdeles ingen avklaring for de resterende seriekampene

På gårsdagens pressekonferanse ble planen for gjenåpning av samfunnet presentert av regjeringen. Det ble imidlertid ikke presentert svært oppløftende nyheter for håndballsesongen 20/21.

Det var mye spenning tilknyttet gårsdagens pressekonferanse. Den startet positivt med en meddelelse av at toppidretten kan gjenopptas i de såkalte 5A-områdene som Fredrikstad er en del av. Det gis med andre ord unntak til å gjennomføre organisert trening for alle utendørs- og innendørsidretter.

Når dette er sagt, var det kun fotball og utendørsidretter som fikk signal om at det gjennomføres treningskamper førstkommende helg. For håndballen sin del, ble det uttalt at en avklaring rundt treningskamper først vil komme i mai.

Med dette i tankene, og Norges Håndballforbund sitt krav om minst 4 gjennomførte treningskamper før serien kan gjenopptas, så ser det mørkt ut for å kunne fullføre sesongen i løpet av mai. Å fullføre sesongen i løpet av juni vil være utfordrende da spillere, trenere og støtteapparat som hovedregel kun har kontrakt ut mai.

Det vil bli gjennomført møte mellom Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball i dag. Vi krysser fingrene for at møtet resulterer i en avklaring av sesongen 20/21.