Bli bedre kjent med.. Ida Marie Syversen Kallhovd! – Fredrikstad

Bli bedre kjent med.. Ida Marie Syversen Kallhovd!

Hei Ida! Fortell litt om deg selv.

Jeg er 20 år, og kommer fra Fredrikstad. Ved siden av håndballen studerer jeg et bachelorstudium i Økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold, i tillegg til en deltidsjobb i Visma. 

Du har de to seneste årene fått mer og mer tillit og spilletid, fortell litt om reisen din fra hospiterende ungjente til den eliteseriespilleren du er i dag?

Da jeg var 15 år spilte jeg primært 3. divisjon med Østsiden IL, mens jeg også spilte kamper og hospiterte med FBK sitt juniorlag. Jeg begynte et år senere med hospitering opp på A-laget. Den gangen var FBK i 1.divisjon. De første årene fikk jeg ikke særlig spilletid, men hadde to ganske bra sesonger på rekrutt og med B-laget i 2. divisjon. 

Så ansatte klubben en ny trener i FBK, nemlig Eirik. Han åpnet muligheten for meg til å være kant, i tillegg til bakspillerrollen jeg hadde den gangen. Det er nok også grunnen til at jeg har lykkes og fått mye spilletid de siste årene. 

Hva føler du er dine styrker på banen og hvilke er utfordringene dine?

Jeg vil si at mine styrker på banen er at jeg har et stort repertoar. Fra bakspiller karrieren kan jeg ta med meg spilleforståelse og finteteknikken min inn i kantrollen. Det at jeg er liten og rask er en stor fordel i kontra, noe jeg vil si er en av mine sterkeste sider. Utfordringene mine derimot er at jeg i den nye posisjonen, definitivt er ulært. Det å skaffe seg erfaring med å forstå hvor en skal skyte i ulike situasjoner og utfall som målvakten gjør, er et utviklingsområde hvor jeg har mye å lære. Jeg har også lyst til å utvikle meg mer bakover i banen, og gjerne på den måten at jeg er mer trygg på det aggressive forsvaret, slik at jeg får utnyttet potensialet mitt ytterligere.

Hvilken rolle har du i laget, både sosialt og sportsligt?

Jeg føler at jeg er en spiller som kommuniserer godt med alle medspillere. Jeg liker å bidra med godt humør. Det er viktig for meg å se at medspillerne mine i laget trives med omstendighetene, samt at spillere som hospiterer opp på A-laget føler seg sett og velkommen. 

Hva er din beste opplevelse i FBK-drakta så langt?

Min beste opplevelse i FBK-drakta er som veldig mange andre redningen til <Hanne3, som fikk oss videre til Semi-finalen i NM.   …Var tross alt jeg som forårsaket straffen i utgangspunktet, så det var en siiinnsyk lettelse og glede som fylte seg i meg da. 

Jubelbilde etter seier mot Byåsen i siste sekund.

Hvem eller hva inspirerer deg?

Jeg må nesten si mamma. En hardtarbeidende kvinne som har oppnådd mye og som har gitt meg den fineste oppveksten jeg kunne tenke meg. Mamma inspirerer meg hver dag med kloke ord, og hun pusher meg til å jobbe hardt og å alltid være meg selv. 

Fortell om en situasjon som forandret livet ditt eller deg som person og hvordan.

Uten tvil når jeg kjøpte meg leilighet og flyttet ut hjemmefra. Jeg har blitt mer strukturert, og vokst mye som person. 

Hva drømmer du om?

Jeg drømmer først og fremst om å få en Covid-fri hverdag. Å kunne samle hele familien, være med venner, reise og ikke minst å kunne spille håndballkamper igjen.

Hvem i laget? 

Er mest sannsynlig å få gult kort for kjeft på dommeren?
Thomas Bråthen

Hadde fått høyest score på en IQ-test?
Jeg 

Er mest sannsynlig til å komme seint til trening?
Brandbu`s

Hadde du sendt til Hele Norge baker?
Muri – for hu lagde tidenes kake til Kjuus forleden.

Dilemma:

Drikke kun melk under hver trening eller vann hver lagfest?
Vann hver lagfest. Hadde vært lite gjennomtenkt å drikke melk på trening med laktoseallergi… 

Alltid lite strøm på telefonen eller alltid treigt nett?
Alltid lite strøm på telefonen

Aldri mer spise godteri eller spise godteri hver dag til frokost?
Godteri hver dag til frokost!!