Bli bedre kjent med.. Andrea Johansson! – Fredrikstad

Bli bedre kjent med.. Andrea Johansson!

Vår svenske gledesspreder har hatt et interessant første år i FBK. Les mer om henne her.

Andrea! Fortell litt om deg selv.

Jag fyller snart 26 år och är rent fysiskt sett en av de äldsta i laget, mentalt är det dock lite annorlunda. Jag är en glad människa som gärna skojar med andra och håller stämningen god där jag är. Jag kommer från Stockholm från början men har bott på flera olika håll i Sverige innan jag flyttade hit. Sedan tidigare har jag en bachelor i psykologi och även några år i arbetslivet, men när jag flyttade hit började jag studera Ledarskap, kvalitet och förbättring för att ta en bachelor i industriell teknik. 

Du ble hentet in til FBK foran sesongen 20/21 som har endt opp som en sesong helt utenfor det vanlige. Hvordan har det vært å forholde seg til denne sesongen? 

Det har varit väldigt speciellt, framförallt eftersom man egentligen inte varit säker på något alls. Självklart är det tråkigt att vi inte fått spela matcher som vanligt men samtidigt är jag otroligt glad för att vi har fått träna under hela perioden. Jag sätter väldigt stort pris på att få träffa laget varje dag och framförallt under ett sånt här år när jag inte kunnat träffa min familj som vanligt.  

Og hvordan har det vært å holde seg motivert gjennom uvisshet og lange treningsperioder?

Motivationen är definitivt inte där den brukar vara en vanlig säsong. Under hösten gick det väldigt fint, men ju längre tiden gått utan att få spela match desto svårare är det att motivera sig själv. Återigen spelar laget en stor roll och vi hjälper varandra så gott det går. Det är inte mycket mer vi kan göra än att acceptera situationen och göra det bästa ut av det.

Hvem eller vad har vært viktig for din karriere?

Mina föräldrar måste nog vara de viktigaste. De har funnits med sedan min handbollsresa startade och deltagit både som ledare, publik, funktionär och styrelse i de olika klubbar jag spelat för. För dem har det också varit tufft denna säsong då de vanligtvis ser en del matcher live varje säsong. 

Hva er din beste opplevelse i FBK-drakta så langt?

Det måste vara när vi mötte Byåsen i NM-kvartsfinalen. Vi spelade egentligen ingen bra match, men den avslutades magiskt med en straffräddning av Hanne i sista sekunden som gjorde att vi vann. 

Enda en som velger denne redningen som beste opplevelse. En video som tåls å se igjen og igjen og igjen.

Fortell om en situasjon som forandret livet ditt eller deg som person og hvordan.

Det var mycket som förändrades i mitt liv när jag flyttade till Norge, både stort och smått. Ett exempel är att min konsumtion av chokladmjölk har gått upp kraftigt eftersom det finns en med banansplit-smak här. Det har definitivt varit en förändring till det bättre. En annan är att jag dricker mycket mindre läsk eftersom att mina favoriter inte säljs i Norge och det är väl också ganska bra egentligen. 

Hva drømmer du om?

Just nu drömmer jag egentligen bara om att få tillbaka livet innan Coronan bröt ut. Att kunna träffa vänner och familj, resa och uppleva saker igen. Men mer generellt så drömmer jag om att skapa familj och få barn.

Hvem i laget:

Hadde du valgt å konkurrere sammen med i Alle mot alle?
Jenny

Hadde du bytt liv med for en dag?
Eirik

Hadde du sendt til Hele Norge baker?
Rönning

Hadde du sendt til mesternes mester?
Thale

Dilemma:

Glemme å salte havregrøten hver morgen eller salte grøten alt for mye hver morgen? Båda är ju riktigt hemska, men det måste bli för mycket.

Drikke kun melk under hver trening eller vann hver lagfest? Mjölk givetvis, hade vi haft en mjölkkran i hallen hade jag nog valt den över vatten ändå.

Spise krem til all brownie eller aldri spise brownie? Den här var bara hemsk. Krem till måste det bli då.