FBK-Larvik – Fredrikstad

FBK-Larvik

En tur over fjorden, som ga mer en svele og kafe på fergen.

Tirsdag var det klart for nok en treningskamp i oppkjøringen til ny sesong. Vi dro over fjorden til håndballstormakten Larvik, som er tilbake i det gode selskap etter ett år i 1. divisjon. Det er et Larvik som kanskje ikke så mange kjenner igjen fra tidligere årganger. Fra det laget som var i eliteserien i 2018-2019 sesongen så er det ikke så mange kjente ansikter, men det er allikevel et lag som mest sannsynlig vil bite ganske godt fra seg i årets eliteserie.

Vi dro av gårde med alle våre 13 spillere, med en plan om å bruke samtlige i perioder av kampen. Det at man bruker mange spillere gjør at flere får muligheten til å prøve og feile, noe som er veldig positivt. På en annen side så burde vi kanskje brukt mye tid på de som vi tror får mest spilletid når serien starter, men dette er en vrien vurdering. Med så lang tid uten ordentlig håndballtrening og konkurranse, så må vi finne noen av løsningene underveis.

Det er en tett og jevn kamp gjennom hele 1. omgang, og lagene veksler på å ligge 1 mål foran eller 1 mål bak. Inn mot pause så gjør vi noen enkle feil og får et par mål i sekken, og stillingen er 15-13 i favør Larvik. Vi bruker tiden ganske godt i pausen, det er en fokusert gjeng som sitter i garderoben. Vi spiller ikke om poeng, men vi ønsker alltid å dra i land en seier. Det er jo faktisk viktig at vi øver på å vinne kamper.

Vi får ingen umiddelbar effekt av pausepraten, og Larvik klarer å holde oss på en armlengdes avstand til midten av 2. omgang, og leder 19-17. Der får vi noen viktige redninger, får endret tempoet i kampen, og vi setter ballen i mål på de sjansene vi skaper. Der vinner vi en periode 3-0, og etter dette så er det enten uavgjort eller ledelse til oss. Etterhvert så får vi noen ekstra måls avstand, og klarer å avgjøre kampen til vår fordel.

Jentene legger ned en flott innsats, og det er mange som bidrar i begge ender av banen. Dette var en positiv utvikling fra 1. kamp mot Oppsal, noe som også er målet. Vi skal være i kontinuerlig utvikling på de områdene vi prioriterer i trening.

Alt i alt en positiv opplevelse, men det er fremdeles mye å hente ut av potensialet i gruppen!