En ung stjerne velger ny vei – Fredrikstad

En ung stjerne velger ny vei

Etter bare et år i Fredrikstad Ballklubb velger linjespiller Marte Figenschau og flytte på seg. Hun hadde egentlig en to års kontrakt med klubben men studier lokker henne til hovedstaden

– Jeg flytter på meg fordi jeg vil studere på Norges Idrettshøgskole. Og så mye som jeg ønsker å fortsette å spille i Fredrikstad, så føler jeg ikke at hverdagen kommer til å gå opp og at jeg vil klare å strekke til der jeg vil. Derfor har valget falt på en klubb i Oslo-området, faktisk i 1.div. Jeg føler at jeg kan trenge litt mer spilletid og litt tid til å bygge meg opp igjen etter å ha vært igjennom 2 «langtidsskader» på litt over 1 år, og da håper jeg at jeg har valgt riktig:)

Marte Figenschau har en rekke aldersbestemte landskamper å vise til. I 2017 var hun med å hente hjem EM-sølv, mens det i 2018 ble 9. plass i samme mesterskap. Hun spilte i oppveksten for Reistad sammen med tvillingsøstrene Thale og Live Rushfeldt Deila, hvor de alle tre foran 2017-sesongen valgte å gå til eliteserielaget Glassverket. Marte gikk foran sesongen 18/19 sesongen til Larvik, mens Thale valgte spill for FBK.

Hvordan har du trives i Fredrikstad?
Jeg har absolutt hatt det fint i Fredrikstad, og det er sjeldent man kommer så fort inn en så god gjeng! Alle nye spillere som kommer til Fredrikstad burde glede seg, for det er virkelig et sterkt og unikt samhold i klubben!

Det har vært over en måned uten organisert trening – hvordan klarer du deg med hjemmetrening?
Treningen i disse dager er veldig varierende. Jeg er fremdeles under opptrening etter å ta skadet leddbåndet i kneet, og må derfor begrense løping, og når jeg får lov til å løpe så er det bare oppover.

Derfor blir det også mye turgåing og sykling. Ellers er jeg ganske heldig med tanke på styrke, for naboen har laget et aldri så lite treningsrom i garasjen sin som jeg får bruke så mye jeg vil! Der finnes det både utstyr til knebøy og benkpress, så det kommer jeg langt med:)

FBK takker for knallfin innsats denne sesongen og ønsker Marte lykke til med håndball og studier i Oslo – kanskje ser vi deg tilbake i Fredrikstad-drakta 🙂

Jeg skulle så gjerne kombinert studiene med spill i frex, men det gikk ikke denne gangen:/

GOD TUR VIDERE