FBKmuren – Fredrikstad

FBKmuren

I årets Rema 1000-liga ble FBK-jentene det fjerde «beste» laget på «bestrafning for lag». FBK fikk 28 gule kort, 56 to-minutter og et rødt kort på 22 kamper. Det vil si at jentene spilte 114 minutter med en spiller mindre på banen. Ikke noe krise i seg selv da snittet for 2-minutter for alle lag i Rema 1000-ligaen var på 102 minutter 🙂

En liten kuriositet og betraktning er at alle lag før oss på «bestrafning for lag» tabellen, havnet under oss på tabellen.

Klippet fra: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=388251#penaltyplayers

Bestrafning i håndball gis så og si bare når laget forsvarer eget mål. I Fredrikstad Ballklubb spilles det stort sett nedgruppert forsvar, men det er ikke defensivt. Forsvaret er dynamisk, skråstilt, og tett. Preget av at alle forsvarspillere jobber samlet, for hverandre og med klare avtaler og arbeidsoppgaver. I FBK er forsvaret kjent som FBKmuren.


Det visuelle bildet til FBKs er at de danner en mur. En tettpakka mur fra toer til toer. De ønsker ikke skudd i midtsektoren. De jobber med beredskapsstilling, forflytning og samarbeide to og to. For å klare dette arbeidet har de stort fokus på det å ville jobbe beinhardt i forsvar. FBK jentene viser råskap, innsats og samhold. 👊💪

Derfor hedrer vi spillerne som banker💪 til i forsvar, på plass nummer 5 av alle i Rema 1000-ligaen og med flest bestrafninger i FBK finner vi selveste Frida Kjuus Christiansen.
♥️HEIA FBK

Klippet fra: https://www.handball.no/system/kamper/turnering/?turnid=388251#penaltyplayers