Kampdag og bursdag – Fredrikstad

Kampdag og bursdag

15 januar og kampdag. Kongsten står ferdig rigget og det er stille før stormen. Det er en gjeng revansjelystne jenter som venter på oppmøte og ikke minst kampstart klokken 18:00 i kveld. To jenter i stallen til FBK har nok gledet seg litt ekstre til kveldens kamp, nemlig Thale og Live Rushfeldt Deila som denne dagen for tjue år siden ble født.

Vi har tatt en prat med tvillingene for å høre hvordan tankene går om kampen på selveste 20 års-dagen.

Forrige uke spilte vi en jevn kamp som ikke helt gikk vår vei angreppsmessig. Kampen endte med et knepent tap, hva var følelsen etter den kampen?

Jeg var veldig skuffet over kampen og skuffet over meg selv som brukte såpass lang tid til å komme igang, sier Thale.

«Det er alltid kjipt å tape, spesielt når det er såpass jevnt så jeg er veldig revansjesugen nå. Etter å ha sett kampen på nytt så er det også positive ting som vi må ta med oss, spesielt fra forsvarsspillet.»

Thale Rushfeldt Deila midt i en typisk «Thale-satsing»

Halvannen uke har gått siden den kampen og FBK har brukt tiden godt. Hva har vært største fokusområdet innen kampen mot Storhamar?

Vi har hatt mye fokus på duellspill og ordentlige satsinger for hverandre, samtidig som forsvaret må være tett og kompakt. Vi har forberedt oss og sett video og må være klare fra start. Tillegg må vi ta bort kontramuligheten deres, så vi må ikke ta de tidlige og «lette» avslutningene, forteller Live.

Live Rushfeldt Deila har troa på seier i kveldens kamp

Det er ikke bare vanlig kampdag idag, det er bursdagen deres, 20 år! Hvordan blir det å feire bursdagen sin i Kongstenhallen? Tror dere at dagen avsluttes med seier?

Det blir morsomt å feire bursdagen i Kongsten, og vi har stor tro på seier hvis vi gjennomfører arbeidet som må til! Tørre å gi dem bank bakover og fullføre alle satsinger 100%, smiler Live og søster Thale er ikke sein med å fylle i: Jeg tror at hvis vi gjør det vi er gode på så er det fullt mulig å slå dem. De er helt sikkert litt høyt oppe nå etter seier i E-cup så det hadde vært sinnsykt gøy å slå dem på hjemmebane.

Vi sier gratulerer med dagen og håper på full hall og to poeng i bursdagsgave. Lykke til!

Møt opp i hallen for å gratulere jentene og heie frem til seier!

Billetter kjøper du i appen Fredrikstad Håndball eller via linken under.
https://fbk.woow.no/#!/home

Vi sees!