Trønderne inntar Kongstenhallen – Fredrikstad

Trønderne inntar Kongstenhallen

Vi er noen eksiltrøndere her nede i Fredrikstad, men i morgen kommer det en gjeng med skumle ambisjoner. Byåsen er på medaljejakt, og den gamle storheten har prestert meget godt ute på banen denne sesongen. Atle Oliver Johansen har fått fin fasong på jentene sine, og beviset på dette var en meget sterk uavgjort borte mot Storhamar på torsdag.

«klipp fra HåndballTV – Storhamar – Byåsen
2. januar 2020 kl. 18:00″

Etter hyppige trenerskifter de siste årene, så tror jeg de endelig har funnet han som skal ta dem de neste stegene. Selv med skade på den ekstremt rutinerte Ida Alstad, så klarte trønderne å kapre poeng på Hamar vest. De har en god målvakt, og et godt kollektivt spill. I fraværet av Alstad så gjorde Anna Bjørke Kallestad en meget god kamp, og sammen med Julie Bøe Jacobsen og Patrycja Swierzewska utgjorde hun en skummel bakspillertrio. I bakhånd har de meget talentfulle Marie Rokkones Hansen og den meget kloke playmakeren Teodora Tomac. Byåsen kommer medaljejagende til Kongstenhallen, så her må vi være klare til kamp!

Fra treningskamp 30. desember 2019

Vi har fått trent godt i mesterskapspausen. Jeg er meget imponert over den jobben jentene har lagt ned, og hvordan de har tatt utfordringen med et nytt konsept for pausen mellom høst- og vårsesong. Innsatsen og innstillingen til oppgaven har vært en nøkkel for at vi skal kunne hente ut ekstra ressurser til vårsesongen. Fordelene med en våt desember var at vi fikk deler av Fredrikstadmarka for oss selv. Den største utfordringen var egentlig at treneren forsøkte å fyre opp et gammelt bål, noe som endte med at jentene måtte løpe gjennom bålrøyk i flere 100 meter. Tror ikke de var spesielt begeistret for undertegnede da…

Vi må matche tempoet til Byåsen, og må være villige til å løpe i 60 minutter. Vi møter et lag som løper like mye som «ei harrabikkje i starten av høstjakta». De vil utfordre oss på tempo, og jeg vil at vi skal utfordre dem på fysikk. I tillegg så må vi få ballen i nettet bak ligaens kanskje beste målvakt, og den absolutt viktigste spilleren for Byåsen. Vi skal trykke til i duellspillet, spille kollektivt og med en begeistring som smitter! Jeg gleder meg!

Vi ligger per dags dato på en 6. Plass, men det er ekstremt jevnt rundt oss på tabellen. Det ser ut til at dette vi holde seg helt frem til sesongslutt, noe som gjør at vi må gå inn med innstillingen om at neste kamp alltid er den viktigste. Jeg er sikker på at det er en gjeng med spillere virkelig gleder seg til å spille i Kongstenhallen igjen! Det er nesten 2 måneder siden sist vi fikk løpe inn foran publikummet vårt, og det har vi savnet! Forrige kamp ble en fest, med over 1600 på tribunen, og en fantastisk stemning i hallen.

Jeg håper at mange tar turen til hallen for å se på jentene i morgen, og at vi igjen kan skape gode opplevelser for vårt publikum!

Vi ses i hallen!

Eirik