FBK deltar på forskningsprosjekt – Fredrikstad

FBK deltar på forskningsprosjekt

Da har vi gjennomført 2 av 3 dager med testing inne i Oslo. Deler av testingen foregår nede på NIH, mens resten er i Olympiatoppen sine lokaler på Sognsvann. Vi har fått muligheten til å være med på et FoU prosjekt som fokuserer på sammenhengen og motsetningene mellom utvikling av kraft og hastighet i muskulaturen. Her ble jentene utstyrt med et ganske stort antall markører, som igjen blir plukket opp av 12 forskjellige IR kameraer. Her blir jentene filmet mens de gjør jumpsquat(hoppende knebøy) i ulike varianter og med ulik motstand.

For NIH så får de testsubjekter som har ganske god erfaring med trening og med den aktuelle øvelsen, slik at de kan gjøre en god studie. Vi får kartlagt spillerne på en fin måte, og får ganske gode parameter å jobbe videre etter.

Jentene har vært ekstremt positive, selv om denne typen testing både er langtekkelig og slitsom. Det å lete etter utvikling hos seg selv er en stor faktor for enhver idrettsutøver, og da er det en god bekreftelse å se hvordan jentene jobber.

Del 2 av testingen var sprint (20m) reach(simulert hoppskudd med ettbens sats), benkpress(estimering av 1RM med fokus på hastighet) og Keiser (en benpressmaskin som måler watt i trykket til jentene). Disse testene er det nå 3. gang vi gjennomfører siden juni, og det er moro å se at så mange av dem tar nye steg. Det vitner om at man gjør en seriøs og god jobb på trening.

Vi må takke NIH og OLT for muligheten til å gjennomføre testene, og gleder oss til de ferdige profilene kommer om en drøy uke!

Nå får jentene en meget velfortjent avkoblingsuke, og jeg håper de benytter denne til å gjøre alle de andre tingene de normalt sett ikke får gjort gjennom en uke. Deretter følger 5 uker med mye snacks før vi starter opp igjen med seriespillet.

Vi ses i hallen!

Eirik 🙂