En deilig blåmandag?! – Fredrikstad

En deilig blåmandag?!

Jeg vet ikke om man kan si at det er en deilig blåmandag, men sjelden har jeg startet uken med mer blandede følelser enn det jeg gjorde i dag. Etter kampen ble jeg sittende ganske lenge på kontoret, klarte ikke helt å akseptere at dagen var over. Det ble en tøff søndagskveld hvor jeg så kampen i reprise 2 ganger før jeg hoppet til køys sånn rundt halv 3 i natt. Hodet ville ikke slå seg til ro med kamputfallet, og etter litt varierende søvn så måtte jeg opp igjen 0530 for å se kampen før jeg skulle på morgentrening med WANG.

Foto Arne Glomdal

Det er jo slik at man ikke kan endre noe ved det som har skjedd, men samtidig så skal man aldri akseptere at «det bare er slik». Selve kampen ble en lapskaus av gode og dårlige prestasjoner. 0-6 etter 10 minutter og 15-13 til pause, altså 15-7 de siste 20 minuttene. 2. omgang starter tøft og vi leder for siste gang med 20-19 etter 11 minutter, og er faktisk bak 21-24 etter 18.30 av 2. omgang, men slipper kun inn 2 mål de siste 11 minuttene. Med denne kamprytmen så må vi faktisk være ganske fornøyde med 1 poeng og 26-26.

Vi gjør ingen topp prestasjon, men får i alle fall med oss ett poeng. Jentene viser stor moral når de igjen reiser seg fra gjørma og fighter seg tilbake i kampen! Det er mange ting som kunne vært annerledes, og mange ting jeg burde gjort annerledes. Men nå har vi 11 poeng etter halvspilt sesong, 1 poeng i snitt. Vi har spilt strålende håndball i perioder, og de unge jentene våre har tatt store steg siden vi dro til Danmark i juli.

Jeg ble varm om hjertet da jeg gikk inn i hallen for første gang i går.

20 minutter før kampstart var det smekkfullt i Kongstenhallen. Ekstra stolrader bak begge målene, fulle tribuner på begge langsidene og et fantastisk støynivå.

Jeg ble rett og slett både stolt og rørt over at så mange valgte å bruke et par timer i Kongstenhallen på søndag. Jeg så klubblogoene til samtlige av de lokale håndballklubbene, jeg så dommere, trenere, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, nevøer, kusiner, venner og kjærester.

Hele håndballfamilien var samlet for å se FBK jentene, et rørende øyeblikk!

Og for en enorm ramme dere skapte på denne kampen! Selv på 0-6 så kjente vi på en støtte fra tribunen som ga enormt med energi, dere løftet oss inn i kampen igjen! Med trommer, fantastiske speakere, fengende musikk og taktfaste heiarop! 1627 mennesker samlet inne Kongstenhallen var en mektig opplevelse! De at de lokale håndballklubbene stiller i hopetall med sine unge utøvere er noe som varmer trenerhjertet, det vitner om engasjement i lokalhåndballen! Fredrikstad håndballforum har hjulpet oss med promoteringen, det er vi svært takknemlige for! Fredrikstad Blad har gitt oss mye spalteplass, det skaper interesse for produktet vårt! Tusen hjertelig takk til hver og en av de 1627 menneskene som møtte opp, dette var rett og slett en stor opplevelse!

Jeg håper vi klarte å underholde dere, selv om kampen svinger! En kamp som lever helt til siste sekund, og med den stemningen som var i hallen, det er ikke alle som får oppleve denne rammen i håndball. Jeg håper det var mange av dere som fikk lyst til å returnere når vi igjen skal kjempe mot de beste rett over nyttår!

Foto Arne Glomdal

Når jeg kom inn i hallen fikk jeg beskjed av styreleder Monique om at vi hadde nådd det vanvittige antallet på 85 bedrifter som bidro til inntekter på gratiskampen! Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle svare. Dere i det lokale næringslivet viser oss en ekstrem støtte, og bidrar til at vi kan opprettholde driften av den lille håndballklubben vår! Dere skapte denne rammen for oss, gjennom de bidragene dere ga, og den supporten setter vi svært stor pris på. Det at vi kan samle 1627 mennesker på en håndballkamp i Kongstenhallen er stort, og det at vi har 85 bedrifter som bidrar til dette er vanvittig! Tusen hjertelig takk!

Nå er det lenge til neste kamp, men etter jul så har vi 8 hjemmekamper i seriespillet. Jeg håper vi samler mye folk i hallen, slik at vi får vise frem de fantastiske jentene våre til et stort publikum. 11 lokale jenter og en snittalder på 20,7 år, dette er en gjeng som kan ta flere steg gjennom sesongen!

1627 tilskuere – tusen hjertelig takk!

Eirik

Foto Arne Glomdal