Siste hjemmekamp i 2019 – Fredrikstad

Siste hjemmekamp i 2019

Etter et brutalt møte med overmakten i Kristiansand, og -13 mål i bussen på vei hjem, så kan kanskje mange tro at vi har en tøff periode inn mot Molde på søndag. Selv om vi er selvkritiske i FBK, så ser vi også at vi møter et meget godt lag. Vi skal selvfølgelig forsøke å forbedre en del av de tingene vi mislykkes med der nede, men først og fremst skal vi forsterke det vi lykkes med. Vi lager 29 mål mot et godt forsvarslag, og har mange ulike varianter av spillet vårt vi lykkes med. Selv om vi slipper inn 42 mål, så har vi perioder med godt forsvarsspill. Disse periodene må vi forlenge, og vi må være nøyaktige nok på de tingene vi mener er viktige inn mot Molde.

Molde har forsterket seg betydelig før denne sesongen. De har blant annet hentet Mari Molid, Hege Løken og Mathilde Rivas-Toft fra Larvik, Malene Aambakk fra Storhamar og Andrea Hanssen fra Rælingen. Spillere med fremtredende roller i sine tidligere lag. De har ekstremt sterk økonomi, og en meget erfaren trener. Helle Thomsen ble kåret til europas beste kvinnelige trener i sommer, og har erfaring fra blant annet Midtjylland, Bucuresti og Nederland sitt landslag. Håndballjentan har variert denne sesongen, og det er nesten slik at annenhver kamp er god/dårlig. De gikk på et tøft hjemmetap mot Storhamar på onsdag, mens de fightet lenge med Vipers i semifinalen i NM forrige uke. Per dags dato er det 2 lag med 10 poeng, og vinneren av kampen vil ta juleferie på en 5. plass.

Andrea Rønning

For vår del så er dette en kamp vi har gledet oss til LENGE! Gratiskampene i Kongstenhallen har normalt sett vært godt besøkt, og vi håper å gjenskape de siste sesongers fantastiske arrangement. Jentene gleder seg enormt til å vise seg frem foran et stort publikum, og vi håper virkelig at vi kan sette publikumsrekord på søndag! Dette er en opplevelse som skaper engasjement både hos liten og stor, og kanskje skaper det noen drømmer hos de unge, håpefulle håndballspillerne i byen.

Drømmen om å spille håndball foran +1500 mennesker er en god motivasjonsfaktor hos en ung idrettsutøver!

Vi er utrolig privilegerte som har sponsorer og samarbeidspartnere i ryggen, slik at vi kan gjennomføre denne kampen! Jeg opplever en enorm positivitet hos de menneskene jeg snakker med, og man føler en oppriktig støtte i lokalhåndballen. Det at lokale bedrifter og privatpersoner støtter oss på denne måten, det synes jeg rett og slett er stort!

Vi håper igjen å kunne skape de gode opplevelsene for vårt publikum, gjennom et brennende engasjement og et godt arrangement! Vi vil gi dere lyst til å komme tilbake også i de kampene som kommer etter jul. Jeg gleder meg til at jentene skal få vise seg frem for byens befolkning!

Kjerneverdiene i gruppa vår er oppsummert i jentenes «heiarop». G.R.I.S. – Glede, Råskap, Innsats, Samhold! Det er disse verdiene vi vil vise dere på søndag, og håper at vi kan gi dere følelsene av å være en del av vår prestasjonskultur i 2×30 minutter. Vi skal gjøre alt det vi kan for å underholde vårt publikum, og jeg håper dere vil skape en uforglemmelig ramme for våre jenter!

Vi må også rette en STOR takk til Stjernen og FFK som stiller opp for oss! Samarbeidet mellom de tre klubbene virker å bli bedre og bedre, og det er helt fantastisk at de går litt ut av komfortsonen for å bidra til et større publikum i Kongstenhallen på søndag!

Vi ses i hallen!
Eirik J

Hjertelig takk til sponsorene
av Gratiskampen