En solid gjennomføring – Fredrikstad

En solid gjennomføring

En solid gjennomføring på hjemmebane!

Jeg må innrømme at jeg var fryktelig skeptisk før den hjemmekampen mot Gjerpen. Etter en seier borte i Bergen på torsdag, med kun 2 treningsdager mellom kampene, og deretter inn i en kamp hvor man er store favoritter på hjemmebane. Hjertet pumpet litt ekstra før kampen på søndag.

Nå er det også slik, at tiden før kampstart er helt grusom for meg som trener. Vi møter opp senest 90 minutter før kampen skal starte. Tar en kopp kaffe på kontoret, og venter på teknisk møte. Her møtes delegat, tidtaker, sekretær, dommere, trenere, lagledere, osv. Delegaten styrer møtet, og jeg tror normalt sett at de skal følge en oppskrift på dette. Men jeg har opplevd møter på alt fra 3-40 minutter, så her er det definitivt individuelle forskjeller.

Etter teknisk møte, så går vi inn til jentene i garderoben. Her bruker jeg å prate en del om arbeidsoppgaver, både individuelle og kollektive, slik at vi kan ha med oss disse inn i oppvarmingen. Jeg prater vanligvis alt for mye, så når jeg spør de andre om de har noe å komme med, så er folk bare dritt lei av prat. Dette tar alt mellom 5-10 minutter, og nå gjenstår 55 minutter til kampstart. Her går jeg rett og slett på veggen. Jeg forsøker å ha noen samtaler, men egentlig er hodet en helt annen plass. Hvis noen forteller meg noe jeg bør huske, da er det glemt 5 sekunder senere. Som trener er det enormt lite du kan påvirke i denne tiden, man kan vel kanskje bare påvirke seg selv negativt/positivt. Heldigvis er det god kaffe i Kongstenhallen.

Selve kampen kan vi dele inn i ulike faser på 3×20 minutter. De første 20 er meget gode. Her er vi ekstremt konsentrerte i forsvarsspillet vårt og har veldig fin fly i ankomstspillet. Vi lager fine mål, de fleste av dem er etter individuelle aksjoner. De neste 20 minuttene er kollektivt bedre i angrepsspillet. Her gjør vi noen bytter som gir bedre rytme offensivt, og som kanskje gjør underholdningsverdien av angrepsspillet vårt høyere. I samme periode slipper vi til flere situasjoner i eget forsvar, og omstillingen fra 6:6 til 7:6 tar litt lengre tid enn vi ønsket. Fremdeles så kontrollerer vi kampen veldig fint.

De siste 20 minuttene bærer preg av at kampen er avgjort, og det er mange brudd i spillrytmen. En av årsakene er at jeg bytter spillere inn/ut av banen, de ute på banen har spilt lite sammen på trening og i kamp, og det påvirker tryggheten i spillet. I tillegg så spiller fremdeles Gjerpen 7:6, og bruker ekstremt lang tid på hver eneste ballkontroll.

Foto: Harry Johansson

Jeg er fornøyd med hvordan vi gjennomfører kampen. Innstillingen til oppgaven er god, og innsatsen upåklagelig. Kvalitetsmessig så faller vi for mye i 2. omgang, men vi gjennomfører uansett på en god måte. Jeg synes at jeg ser utvikling i spillet vårt, selv om alt ikke lykkes 100%. Vi må fortsatt jobbe med kollektivet, bli råere på å gjøre de riktige tingene ofte nok. Også er det fremdeles mange utviklingsoppgaver individuelt, og det er utrolig spennende å jobbe med.

Neste for oss er borte mot Vipers 13.11.

Deretter kommer GRATISKAMPEN i Kongstenhallen 17.11.

Dette er siste obligatoriske kamp før mesterskapspausen, og jeg håper virkelig vi kan fylle hallen, og  samtidig sette ny publikumsrekord!

Vi ses i hallen!
Eirik