En opptur i Europa – Fredrikstad

En opptur i Europa

…. selv om man går av banen med tap.

Det er alltid en viss usikkerhet når man møter lag som man ikke kjenner så godt til. Selv om vi føler at forberedelsene våre var gode, så er det noe annet å møte spillere og lag fra andre ligaer. Vi hadde et ganske godt bilde av hvordan Besancon ville opptre, og hvilke kvaliteter de ulike spillerne har. Det var ingen tvil om at det kom til å bli en tøff kamp.

For en gangs skyld så starter vi kampen bra, og vi klarer å plage Besancon til å endre oppstillingen sin ganske raskt. Defensivt står vi kompakt i store deler av omgangen, vinner ball og setter et godt trykk etter. I tillegg så har vi en meget god målvakt bakerst, som gjør flere gode redninger. I hele 1. omgang så har vi 3 tekniske feil, det er vel årsbeste. Utfordringen er at vi har 15 bomskudd, og 9 av disse er 6m, kontra og 7-meter kast. Da blir det vanskelig å lede kamper, uansett hvem man spiller mot.

I pausen er jentene flinke med hverandre, de er konkrete på hva de ønsker å forbedre. Og flere av de mer erfarne jentene tar ordet og maner til en bedre prestasjon. Det å stille tøffere krav til seg selv og hverandre, det er kanskje en av de absolutt viktigste elementene i utviklingen vår.

I 2. omgang klarer vi fremdeles å holde antall tekniske feil nede på et minimum, med kun 4 i tallet. Dette er en helt avgjørende faktor for at vi klarer å tette luken på 6 mål. Skuddkvaliteten øker også, og kombinert med mange gode redninger, så havner vi uavgjort på 25-25. Det er tydelig at vi klarer å stresse motstanderen vår, og det er en god følelse å ha med seg til hjemmekampen.

Man merker at trykket i hallen øker etterhvert som vi nærmer oss, dommerne får full pipekonsert hver gang de blåser i favør FBK, og speaker får munndiare… Besancon havner 3 foran igjen, og vi må prøve noe. 7:6 spill gir oss et par gode muligheter og vi lykkes i alle fall delvis med dette. De klarer ikke å straffe det at vi bytter, så da er det en fin måte å endre spillrytmen på.

Jentene håndterer endringene i kampen på en fin måte, og vi har spillere som går inn i nye roller og løser disse på en meget god måte, spesielt defensivt. Vi klarer nok ikke helt å være skarpe nok de siste minuttene, men samtidig skal vi være meget fornøyde med å dra derfra med -2 mål i sekken.

Nå håper jeg virkelig at jentene får den støtten vi så sårt ønsker. Jeg håper de tilskuerne fra Stjernen, som ikke skal til Narvik, vil komme på kamp i Kongstenhallen.

Kanskje kan også de som har vært på stadion tidligere på dagen, ta turen opp i Kongstenhallen.

Her skal dere få hyle og skrike på dommere og motstandere så mye som mulig. Alle som kan plystre ønskes velkomne for å plage dommerne. Vi håper å skape en internasjonal ramme på kampen, nå som vi endelig er tilbake i Kongstenhallen!

Også skal vi gjøre alt for at dere vil komme tilbake igjen for å se jentene spille topp nasjonal og internasjonal håndball!