Den som intet våger – intet vinner – Fredrikstad

Den som intet våger – intet vinner

Det er mange floskler man kan bruke som forberedelse til kampene som kommer. Vi skal ut i NM, EHF cup og Rema1000 ligaen i løpet av de neste 10 dagene. 4 kamper som på ingen måte definerer sesongen vår, men som allikevel kan gi oss en boost inn mot det som kommer videre. Vi tar 1 kamp av gangen – fokus på neste arbeidsoppgave – være til stede i nuet – osv, osv…

Akkurat nå så handler det i all hovedsak om å nyte øyeblikket. Det er kun 5 norske kvinnelag som får lov til å teste seg mot internasjonal motstand, og heldigvis så er vi ett av disse lagene. Med en snittalder på 20,9 så får vi faktisk prøve oss mot ett av de beste lagene i Frankrike. Årsaken til dette, det er at man gjorde en fantastisk fjorårssesong i Fredrikstad, og man høster fruktene av dette nå.

Litt over 2000 gærninger på tribunen, med en fanatisk innlevelse. En speaker som tror han driver talkshow for hele hallen, konstant i 60 minutter. Og ikke minst så er det en gjeng med ganske ok håndballspillere som står på motsatt banehalvdel. Det er et lag som forventer at de feier gulvet med gjengen fra plankebyen, en forventning de deler med omgivelsene her nede.

Jeg ble møtt med latter av den fulltidsansatte analysesjefen her nede. Latter fordi han ikke kunne skjønne at vi ikke hadde flere fulltidsansatte rundt laget. Det han ikke tok høyde for, det var at vi har en gjeng med ekstremt engasjerte mennesker som jobber døgnet rundt for at vi skal kunne prestere så godt som mulig. Her nede jobber man ganske fjernt fra den norske idrettsmodellen… Her har man profesjonalitet i alle ledd, uten at det er en ubetinget bekreftelse på kvalitet i alle ledd.

Vi møter et lag med gode individualister, som på sitt beste kan spille jevnt med de beste lagene i Europa. Kollektivt så er de ikke like sterke, og jeg er utrolig spent på hva vår kollektiv kan by på av utfordringer for dem.

Vi ønsker å ta dem med dypt nede i kjelleren. Utfordre dem på intensitet, kvalitet og råskap. Vise dem at gjengen fra plankebyen ikke er de amatørene de tror vi er. Vi vil bekrefte overfor oss selv at vi kan spise kirsebær med de store! Eliteidrett handler om å eliminere tilfeldigheter, og der føler jeg at jentene har gjort en meget god jobb inn mot disse kampene!

Vi er godt forberedt, vi er sultne på nye gode opplevelser og vi vil gjerne vise at her kommer en gjeng med bein i nesa. Vi satser på at Grekerne kan styre kampen på en god måte, også skal vi gjøre alt de vi kan for at det blir en ubehagelig tur til plankebyen for franskmennene om en uke.

Vi ses i hallen!

Eirik