Blåmandag i Fredrikstad

23.9.2019 er en ordentlig blåmandag i plankebyen. Det er sikkert tungt for de oppe på Huk Aveny også, det ble sikkert noen flasker med godt boblevann etter gårsdagens hjemmeseier:)

Fra spøk til alvor, så var Bygdøyhus Flerbrukshall et ganske positivt bekjentskap når det kommer til arenaer. En intim hall med god stemning og fine fasiliteter. Oppgraderingen fra Njårdhallen er vel udiskutabel.

It was a game of two halves…

Det var ingen store overraskelser hos Aker, de gjorde de samme tingene som vi forventet, og frustrasjonen blir da ganske stor når man ikke lykkes med å løse opp flokene de første 30 minuttene. En av de viktigste forutsetningene for å lage mål er at man avslutter angrepene med skudd. I hele 1. omgang så sliter vi med å velge de riktige mulighetene, og da ender vi opp med å nesten ikke skyte i det hele tatt.Vi spiller angrep med snuten mot sidelinjen, og det er fryktelig enkelt å stå i forsvar mot oss.

Frustrasjonen både på banen og sidelinjen er stor, og vi bruker nesten alle verktøyene vi har i verktøykassa, uten egentlig å lykkes med noe som helst.
Pauseresultatet er da hele 17-8 til Aker…

Jentene bruker pausen veldig godt. De begynner å prate med hverandre, og i slike setninger handler det om å treffe spikeren på hodet. Det er ikke noe poeng i å bruke enormt med tid på tekniske og taktiske elementer, det handler om det som befinner seg over snippen. For min del handlet det mest om å snakke om alle tingene vi skulle gjøre i 2. Omgang, og minst mulig tid på det man ikke skal gjøre. Finne noen konkrete oppgaver som vi skal bruke mye energi på, forsøke å overbevise oss selv om at dette faktisk er mulig.

Det starter selvfølgelig på verst tenkelige måte etter pause. Teknisk feil FBK og mål Aker, vi er 10 mål bak. Men så skjer det et eller annet i gruppen. Aker får Bom-Teknisk feil-Bom, mens vi har mål x4. Vi går fra å være defensive og nervøse, nå er vi plutselig offensive og aggressive. Etter 17 minutter av 2. Omgang så er stillingen 21-21, og det er en elektrisk stemning i hele gruppa. Vi har akkurat vunnet en periode 2-0, mens Aker har 2 tekniske feil og 1 skuddbom. Også får vi en liten nedtur de 3 neste minuttene, og Aker er igjen foran med 3 mål.

Vi spiller 7-6 for å enklere skape overtall. Jentene ute på banen står med høy belastning, og ved å spille 7-6 kan vi slippe å ta så mange dueller. Vi kommer til gode muligheter stort sett hver gang, og lager mye mål. Det er veldig krevende å spille med den intensiteten vi gjør i 2. Omgang, og vi går nok litt tom for krefter. De første 25 minuttene av 2. Omgang så har vi 8 tekniske feil og skuddbom, de siste 5 minuttene har vi 5, det sier jo egentlig ganske mye.

Flere har spurt om hvorfor vi spilte 7-6, hvorfor ditt og hvorfor datt, og spørsmålene omhandler de siste 5 minuttene av kampen. De viktige spørsmålene etter denne kampen er egentlig kun som følger:

1. Hvorfor er vi så dårlige i 1. Omgang
  2. Hvorfor er vi så gode i 2. Omgang

Svarene kan være mange, men nå er oppgaven å komme til enighet om hvordan vi skal jobbe for å holde stø kurs videre. Vi har et enormt potensiale i denne spillergruppen, det handler om å få ut potensialet litt oftere og i lengre tid av gangen.

Vi går inn i den internasjonale uken som et skadeskutt dyr. Vi skal jage på trening, og bruke tiden godt. Mandag 30.9 er starten på en tøff kampperiode, noe vi gleder oss veldig til.

Det er NM20, NM senior, EHF cup kvalifisering og kamper i Rema1000 ligaen. Nå skal vi jaggu snart få spille hjemmekamp også, og det gleder vi oss til.