Knallstart i eliteserien: Seier 28-25 over Larvik!!!! – Fredrikstad

Knallstart i eliteserien: Seier 28-25 over Larvik!!!!

Innledningen på artikkelen i Fredrikstad blad sier vel sitt om prestasjonen våre jenter sto for i kveldens oppgjør mot Larvik. Fredrikstad blad skriver:

– Dette må være den største skrellen i norsk håndballhistorie, konstaterte FBK-trener Christer Karlsson (55) etter den sensasjonelle seieren over Larvik.

Og «sensasjon»  er overskriften på forsiden i avisa, siden dette er Larviks andre tap på hjemmebane siden 1999.

Våre jenter gikk på banen rolige og sindige, og det virket som om stemningen på tribunen blant oss tilreisende var adskillig mer nervøs. Jentene stakk imidlertid rett i ledelsen, og Larvik satte ikke sin første skåring før etter 5 minutter, da sto det 3-1 i vår favør. Til pause ledet vi 13-12, og mange av oss tilreisende tenkte vel «på det ekstra giret» som Larvik har vært kjent for. Men det var våre jenter som gikk respektløs til verk også i andreomgangen, og på det meste ledet vi 20-15.  Bortsett fra noen sekunder med 12-12, ledet vi hele kampen…..

Jubelen ville ingen ende ta , når vi kunne feire årets seriestart med seier 28-25 over Larvik.

Det er vanskelig å vurdere denne seieren etter EN kamp. Kanskje er Larvik en skygge av seg selv, kanskje er våre jenter blitt vesentlig bedre enn i fjor. Både TV kommentatorer og journalister snakker om sjokk tap for Larvik. Vi på tribunen velger heller å kalle det en sjokkseier for FBK! Trenerteamet og jentene var solide gjennom hele kampen, forsvars spillet var solid og vår første målvakt, Jenny, var igjen en levende vegg bakerst. I denne kampen fungerte det også bedre og bedre fremover, og Anett ble vår toppskårer med 8 mål. Øvrige mål Ida  5, Malo 4, Martine 3, Nora 2, Frida 2, Hedda 2 og Brigita 2. Det er klart at en slik seier som i dag gir en skikkelig dose selvtillit til byens håndballess. Vi som har fulgt laget gjennom sommeren vet at det bor veldig mye god håndball CK s fantstiske gruppe.

Gratulerer til jentene, CK, Anders og Thomas!  Unødvendig å legge til at Jenny ble kåret til banens beste!

Nå venter cup kamp mot Sarpsborg på onsdag, før neste helgs seriefortsettelse mot Sola! Vi gleder oss…