Så er serien i gang, og vi reiser hjem fra Oslo med ett poeng mot Aker. – Fredrikstad
Frida beste offensive spiller i dagens kamp.

Så er serien i gang, og vi reiser hjem fra Oslo med ett poeng mot Aker.

Våre jenter slet i starten av kampen, og etter 5 minutter ledet Aker 5-1. Men vi har vist det flere ganger i oppkjøringen, at vi har evnen til å komme inn igjen i kampene. Allerede til pause var det jevnt, 11-10. Utover i andre omgangen ledet vi med tre mål, og burde kanskje hatt seier inne. Aker kom sterkt på slutten, og det ble poengdeling med sifrene 19-19.

Fredrikstad blad skriver:

Med kun 19 scoringer var det tydelig at FBK slet fremover. Bakspillerne Anett Andersen og Pernille Huldgaard Christensen scoret kun henholdsvis fire og to mål. Andersen hadde ifølge statistikken sju bomskudd, mens Christensen hadde ni.

– Normalt sett er det de som skal gjøre det for oss, men dette var ikke dagen deres. Samtidig må det også sies at de blir tatt hardt, forklarer Karlsson.

– Men da er det gledelig at andre trer frem. Frida Kjuus Christiansen var i dag vår beste offensive spiller, fra en litt vanskelig rolle som høyrehendt høyreback, fortsetter Karlsson.

Bakover var det derimot bunnsolid.

– Det er gjennom den defensive jobben at vi tar ett poeng i denne kampen, slår Karlsson fast.

Han trekker frem keeper Jenny Sandgren, som også gjorde sin FBK-debut etter overgangen i sommer.

– Hun gjør en veldig god kamp, jeg har ikke statistikken, men redningsprosenten hennes må vært nærmere 50 prosent, sier «CK».

Jenny banens besteJenny ble kåret til banens beste i dag. Vi gratulerer henne og jentene med en bra serieåpning!