J18 Vant Hyundaicup! – Fredrikstad

J18 Vant Hyundaicup!

Glade FBK jenter etter 19-15 seier! Bak fra venstre: Karoline Johannessen, Ann Helen Adolfsen, Malene Namstad Saxhaug, Pernille Øversveen Anonsen, Karoline Friis, Oda Moe Bjørkelo, Inga Vognhild Schibstedt, Martine Haneng Svendsen, Vilde Andersen, Margrethe Wernersen. Foran fra venstre: Cristina Pozo Helmersen, Julie Nilsen, Sanne Gudim Rasmussen, Emelie Münster Hansen, Henriette Brevik, Tine Marie Stabbetorp, Oda Gjevikhaug

I en fantastisk spennende kamp slo FBK J18 Skogstrand 19 – 15 i Hyundaicupfinalen i Vestby Arena i går ettermiddag!

Dette var rett og slett superdeilig etter en kamp som ble så spennende vi hadde håpet!

Tidligere i sesongen har lagene møtt hverandre to ganger, med 1 – 1 i kamper. I tillegg til rene finalenerver, lå det også tjukt utenpå både spillere og publikum at her handlet det om lokaloppgjør!
FBK berget hadde også tatt turen til Vestby Arena og bidro til en herlig stemning på tribunen, med trommer og et trøkk våre jenter ikke er vant til å oppleve. Det var utrolig gøy og inspirerende!

I kampens innledning festet FBK grepet og hadde lenge et lite forsprang. Spesielt Oda Moe Bjørkelo stod frem og lagde vanskeligheter for Skogstrand, før de fikk justert forsvaret og kampen jevnet seg ut med 8 – 8 til pause.

Etter pause ble det en raskt scoring til begge lag, før FBK fikk fullstendig tørke. Skogstrand gikk opp til en 12 – 9 ledelse og det gikk nesten 10 minutter uten FBK scoring. Dette så ikke bra ut!
Men som det ofte gjør i håndball, så snur ting på et blunk. Fra å misse en kontring og to 100% sjanser tidligere i kampen, banket Sanne Gudim Rasmussen inn 3 mål på rappen og to mål til fra Malene Saxhaug og Henriette Brevik skapte balanse og ledelse på 7 minutter. Nå tok det av på tribunen!

Etter dette jevnet kampen seg ut igjen. FBK dro ned tempoet og klarte å stresse Skogstrand jentene til å gjøre feil i angrep. Når keeper Pozo i tillegg stengte døra, begynte vi å ane hvilken vei dette bar.

Kampen endte med en inderlig fortjent seier 19 – 15 til FBK og vill jubel! For en herlig oppkjøring til dagens fest i Kongstenhallen!

Nå venter finalerundene i Østlandsserien helgen 27/28 april i Askimhallen, før jentene tar en velfortjent pause inn mot neste sesong.