Grei seier i hjemmekamp mot Trøgstad – Fredrikstad

Grei seier i hjemmekamp mot Trøgstad

For andre gang denne sesongen møtte vi Trøgstad hjemme i Borgehallen og vant greit 25 - 16.

Seier var forventet etter kalassifre mot Trøgstad sist vi møtte de i november. Den gang vant FBK jentene 36 – 18 og de løp rett og slett Trøgstad i senk. Det samme kan vel ikke sies i dag – tross seier meg klar margin.

FBK jentene starter kampen på en måte som skulle tilsi at de akkurat hadde stått opp. Skuddforsøkene endre i klypa på keeper eller i stolpen. og fremover gikk det i gangfart. Når det i tillegg var en liten lekkasje hjemover, ble det litt for mange enkle mål i mot. Mest fordi forsvaret halvsov, samtidig som keeper har hatt bedre dager. FBK gikk til pause med 3 måls ledelse – som kunne vært langt større.

Rett etter hvilen, var det som en nytt lag kom på banen. Langt større tempo, raske avkast og besluttsomhet i angrep. Trøgstad hang ikke med i hele tatt og jentene økte ledelsen til 20 – 11 før 10 minutter var gått. Vi øynet en ny storseier, men så var det tilbake til søndagsturen. En 9 måls ledelse, skrumpet til 4 før FBK jentene nok en gang skjerpa seg og dro i land 25 – 16.

Seier er alltid morro og det tar vi med oss sammen med periodevis bra spill i etablert angrep, men allikevel… Denne kampen har jentene våre kapasitet til å avgjøre etter 15 minutter i første omgang, dersom de hadde vist kreativiteten, innsatsviljen og tempoet vi vet de har. Jentene er godt nok trent til rett og slett og løpe fra Trøgstad, men den muligheten tok de definitivt ikke vare på. Når de etter mål i mot, presterer å rusle frem til avkastmerke, får ballen fra keeper i bakhue fordi man ikke følger med eller ikke klarer å stoppe ballen før den triller over til motstander. Da blir det ikke lett å score kontringsmål.

I dag – som også i tidligere kamper, savnes bredde i spillet. Vi har 4 kantspillere som alle har vist de vet hvor målet står, men det fordrer at de innvolveres av medspillere.. Dette var så å si fraværende i dag. Kontringer uteble og bredden i spillet stoppet ved sidebackene. Dette holder neppe mot bedre lag enn det vi møtte i dag.

Men… Nå gleder vi oss over seier og konstaterer at jentene er ubeseiret i serien etter jul – og håper det vedvarer. Jentene trenger – og fortjener den oppturen.

Siste runde i Bringserien neste helg, før 3 avsluttende seriekamper helgen etter. Et tett kampprogram før litt etterlengtet spillefri.