Strålende serieavslutning før jul! – Fredrikstad

Strålende serieavslutning før jul!

I siste seriekamp før jul, slo juniorjentene seg virkelig løs mot Trøgstad!

Lørdagens kamp i Borgehallen, ble så morsom som vi hadde håpet på!

Etter litt stang ut i serien så langt, med èn uavgjort og tre ettmålstap, ønsket jentene å avslutte første halvdel av serien med stil. Motstander var Trøgstad som vi definitivt ikke undervurderte. 

På siste tids treninger har jentene og trenerteamet jobbet mye med å få inn tempo i avslutninger, hurtig ankomst og kontringsspill. Jentene var optimister som alltid, men så var det dette med teori og praksis. Det kladdet rett og slett litt forover med en del tekniske feil og en litt slow start som gjorde at lagene fulgte hverandre i 10 – 12 minutter. Anders tok etterhvert en time out og det ble gjort noen bytter. Sakte men sikkert festet jentene grep om kampen og ved pause stod det helt fortjent 14-11 i favør FBK. 

Etter pause våknet virkelig jentene til. Ubesluttsomheten var borte og jentene spilte med langt større selvtillit og trygghet både fremover og bakover. Tekniske feil var nesten borte og trykket fremover noe helt annet enn i første omgang. Når dette kommer på toppen av at Trøgstadjentene begynner å merke kjøret, ble det ganske lett for jentene våre. Når sant skal sies, kan jeg ikke huske en kamp hvor jentene så til de grader har brukt kontringer og hurtige avslutninger så bevisst som på lørdag. Effektivt og morsomt å se på. Bra!

Med seier 36 – 18 kan jentene ta seriepause med god samvittighet. Det var lite som skilte til toppen, men vi endte på 5 plass i puljen og B-sluttspill etter jul. Dette gir nok langt færre utfordringer enn tidligere i sesongen, men vi tar med det positive og gleder oss over det vi så i dag.

Så langt i sesongen har jentene spilt 33 kamper med en målforskjell på 771 – 628. Av de 33 kampene har de 20 seiere, 1 uavgjort og 12 tap. Nå venter 2 runde i Bringserien helgen 10 – 11 desember, før jentene tar en velfortjent juleferie – vi gleder oss – til begge deler.