Ettmålstap – nok èn gang – Fredrikstad

Ettmålstap – nok èn gang

Seriekampen mot et revansjesugent  Rygge ble så jevn som vi fryktet og FBJ J95 gikk på nok et ettmålstap.

Etter surt nederlag for Ski på torsdag, var det et ønske om å reise kjerringa mot Rygge søndag formiddag. Vi visste dette ville bli tøft og Rygge var superklare for å revansjere tapet i Bringkvalifiseringen. De fleste av jentene var spilleklare igjen og de virket gira på nok en gang å vise Rygge hvem som er best, men så viste FBK spøkelset seg igjen.

Det ble nok en første omgang preget av bom, tekniske feil og lav intensitet – nesten litt uengasjerte. Frustrerende å se når vi vet de kan så mye bedre og frustrende å se at de nok en gang har en første omgang hvor de ikke «kommer igang»

Etter første omgang lå jentene 5 mål bak og på tribunen hadde man vel ikke de største forhåpningene om å ta dette hjem. Så feil kan man ta…Jentene har en fantastisk evne til ikke å gi seg før det er slutt og nok en gang hentet de inn ledelsen med utligning ganske tidlig i omgangen. Desverre holdt det ikke inn og Rygge vant 21-20. Jentene skal ha all honnør for en flott 2`dre omgang, men synd de ikke kan våkne litt før. Det virker unødvendig og blir fryktelig slitsom at man hele tiden skal ta igjen det tapte.

Dette ser nemlig ut til å prege FBK jentene så langt i sesongen. Jevne kamper som enten ender i 1 målstap eller så vinner vi klart. Av sesongens 27 kamper har 9 endt med tap og 7 av tapene med 1 mål! Dette håper vi justeres utover, for de har definitivt vist at de kan kjempe med de beste, men det krever at man er «tilstede» i kampen fra start.

Nå kan vi sikkert også si en del om dommerne, men det jevner seg ut i sesongen, så håper vi også at trener Anders viser ansvarlighet og dyktighet i sitt videre arbeide med taktiske valg og lagbygging.

I dag er det ny kamp i Hyundai cup mot Sarpsborg. Dette skal vi bare nyte og glede oss over – uansett – Lykke til jenter.