FBK Junior må ut i ny kval runde til Bringserien – Fredrikstad

FBK Junior må ut i ny kval runde til Bringserien

FBK junior har denne helgen vært i Larvik og spilt kvalifisering for deltagelse i Bring serien, som vel er å betrakte som et NM for 16 års lag. FBK hadde i sin pulje AK28 fra Kristiansand, Halsen fra Larvik og Bravo fra Tromsø.

I første kamp mot Halsen på lørdag, bar begge lag preg av litt nerver. Mye tekniske feil, slurvete spill preget første omgang og lagene lå likt til pause. Etter hvilen fikk Halsen rettet opp sine formasjoner og FBK jentene kom aldri ordentlig inn i kampen som endte i tap 12-22.

Neste kamp på lørdag var mot AK 28 fra Kristiansand. Begge lag gikk hardt ut og det ble en utrolig jevnspillt kamp i høy tempo. Lagene fulgte hverandre til døra og 1 minutt før full tid på stillingen 26 – 25 til FBK, havnet ballen hos AK28 etter en teknisk feil i FBK angrep. AK 28 kontret og alene mot mål var det ventet en utligning. Da er det deilig med en keeper som har dagen og en superredning ga FBK det pusterommet de trengte for å ro seieren i land.

Resultatene fra de andre kampene fortalte at  FBK måtte vinne mot Bravo på søndag for å henge med i kampen om deltagelse i Bringserien. Heldigvis kom jentene fort i gang og reiste tidlig ifra laget fra nord. I en kamp hvor spillet fløt bra, cruiset FBK jentene inn en komfortabel seier 32- 13. Med 3 strake tap var dermed Bravo ute av turneringen, men det skulle vise seg at spenningen for FBK ikke var slutt.

Halsen som i sine tidligere kamper hadde vært overlegne, tapte overraskende sin siste kamp mot AK28. Da var det plutselig 3 lag på samme poengsum og målforskjellen sendte FBK ned til 3 dje plass i turneringen. Dette innebærer at FBK junior må ut i ny kvalifiseringsrunde som ska avvikles i midten av Oktober.