FBK Juniorjentene seiret i Kortedala cup! – Fredrikstad

FBK Juniorjentene seiret i Kortedala cup!

Gøteborg og Kortedala cup. FBK jentene sin andre turnering etter oppstart i begynnelsen av August. Mye treningsarbeid er lagt ned og ny turnering med litt testing før Bring kvalifisering og alvoret begynner.

Jentene møtte i innledningen to av turneringens antatt beste lag – HK Aranës og Kungälvs HK. Det ble to intense kamper og FBK tapte med knappest mulig margin i begge kampene. 9 – 10 mot Aranës og 10 – 11 mot Kungälv. Forsvaret var bra og med keepere storspilte, kjempet jentene hardt mot sterke svenske jenter og periodevis stygt spill. Desverre holdt det ikke med heroisk innsats når spillet fremover ikke satt som det skulle.

Det gikk heldigvis bedre i de to neste mot Bjurslätts IF og IF Hellton. Seier med hhv 14 – 10 og 20 – 16. Vi hadde vel ambisjoner om å nå A sluttspill, men med tapene i innledningen holdt det desverre ikke. FBK endte på 3 dje plass i gruppespillet og plass i B-finalen som ny målsetting.

Grytidlig opp på søndagen også. Første sluttspill kamp mot HK Aranës sitt 2`dre lag. Det ble seier 16 – 13 som kjentes greit – uten å overbevise. Det viktigste var dog seier og videre til kvartfinalen.

Hva trener Anders fortalte jentene i pausen mot neste kamp vites ikke, men nå var det et nytt lag på banen! Mölndal HF fikk kjørt seg mot FBK jenter som var skikkelig på hugget. Svenskene ble regelrett feid av banen. Og med 28 – 10 i bagasjen gledet vi oss til finalespill! På nytt var det IF Hellton på andre banehalvdel. Laddad og klare som det heter på broderspråket hadde nok svenskesnuppene revansjeplaner fra kampen i gruppespillet – den gang ei…

FBK jentene gnistret og viste en seiersvilje, entusiasme og balltalent som varmet enda mer en strålende Gøteborgsol på utsida av hallen. Jentene storspillt fremover og med et knalltøft forsvar og keepere som tok det som var, vant FBK lett 21 – 8.