Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale – Fredrikstad

Fredrikstad Bkl.-Vipers Kristiansand (Våg Elite), Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale

Det er kanskje ikke drømmenes teater, men vi drømmer om å spille foran en fullsatt hall hver eneste uke. Ingen steder er så bra, som når vi får fylt opp Kongstenhallen med håndballfolket i Fredrikstad!

Selv om det ikke var tidenes håndballkamp i Skien, så snudde vi en vanskelig kamp og dro hjem med 2 poeng på søndag. Vi havnet bak fra start av, og måtte krige oss inn i kampen igjen. Selv om ikke alt var like vakkert, så kom vi til pause kun ett mål bak vertene. Utover i 2. omgang så klarer vi å senke antallet tekniske feil, blir litt råere i avslutningene og står fremdeles fint bakover. Vi slipper inn 9 mål i 2. omgang, og det er vi fornøyde med. Det var en kamp vi måtte vinne, hvis vi skulle beholde håpet om sluttspillplass i årets sesong.

Denne gangen kommer Vipers på besøk til vårens gratiskamp. På motsatt ende står det som etter alle solemerker blir årets NM vinner, seriemester og sluttspillmester. De spiller Champions League, og har stallen full av det vi i håndball kan kalle verdensstjerner. En spiller som Henny Reistad, som kanskje er verdens absolutt største håndballtalent. Heidi Løke, verdens beste linjespiller de siste 10 årene, og mange fler. For min del så er det også moro å stå på motsatt side av banen for en av de beste trenerne i verden. Ole Gustav Gjekstad er vel den mestvinnende norske klubbtreneren, og er en jeg har sett opp til i mange år. 

Jeg hører mange i norsk håndball som snakker med en form for sjalusi på det de har fått til nede i Kristiansand. Med enormt dyktige mennesker i mange ledd, så har de nå blitt det flaggskipet vi trenger i norsk kvinnehåndball. De har de beste spillerne, den beste treneren, den beste organisasjonen, og de trener med høyest kvalitet. Vipers er en inspirasjon for de andre lagene i Rema1000 ligaen. 

Vi er en klubb i stor endring, med enormt mange dyktige mennesker som jobber for at vi skal få så gode forutsetninger som mulig. Mennesker som jobber på fritiden, ved siden av 100% jobb, for at forholdene skal legges til rette for at vi skal kunne prestere. Foran årets siste seriekamp på hjemmebane så kan vi telle opp antall poeng, og jeg skal være den første til å innrømme at vi har havnet bak vår egen målsetting. Vi har ikke vunnet mange nok kamper, og det er mitt ansvar som trener. Allikevel så ser jeg flere lyspunkter i årets sesong, og da er jeg glad for at klubben ikke bare ser på resultatene. Både trenere, spillere og klubb har fått mer erfaring, noe som vil bedre forutsetningene for bedre resultater. Vi har unge, ambisiøse og lokale spillere, som har tatt fine steg gjennom sesongen. Økonomien er ikke blomstrende, men klubben har kontroll på inntekter og utgifter. Ambisjonene er høye, og vi bygger en grunnmur som skal sørge for at håndballen i Fredrikstad kan blomstre i tiden som kommer. 

Jeg har en gjeng med håndballspillere som kommer hver eneste dag for å gjøre så godt de kan. Også handler det meste om at vi skal klare å legge til rette for at hver enkelt kan utvikle seg så mye som mulig. Eierskapet til utvikling ligger hos utøveren selv, og da må vi bruke slike muligheter som den mot Vipers. Ett av de beste lagene i verden kommer på besøk, og det finnes ingen bedre målestokk. Vi kan gå til kampen med lave skuldre og entusiasme. 


Jeg håper jentene får god støtte fra tribunen, og at det kan bli en strålende opplevelse for samtlige som møter opp i Kongstenhallen! Jeg vil så gjerne se mange av byens unge håndballspillere i hallen, det finnes ingen bedre læringsarena enn å se de beste utøve idretten sin!

Vi ses i hallen 🙂 

Eirik