Fredrikstad – Aker – Fredrikstad

Fredrikstad – Aker

Vi ønsker gjengen fra Bygdøy velkommen til Viken – Fredrikstad og Kongstenhallen 🙂

På onsdag er det nok en gang klart for hjemmekamp i Kongstenhallen. Selv om jeg skriver nok en gang, så er serieoppsettet i Rema1000 ligaen mer tilfeldig en Lotto trekningen på onsdager. 2 kamper på 4 dager og deretter ingenting på 10-11 dager.

Det er fryktelig vanskelig å finne noen god flyt og gode arbeidsrutiner. Det er ingen overraskelse, terminlisten var klar i juni, men samtidig så er mulighetene for å flytte på kamper rimelig små. Det er jo likt for alle utøvere og trenere, så der skal man ikke klage. Utfordringen er jo at det er utrolig vanskelig for publikum å følge med, vi sliter med å fange interesse, og det blir rett og slett meget lite ideelt for et veldig resultatorientert sponsormarked.

Apropos ting vi ikke får gjort noe med, så skal vi skru klokken tilbake til 22.9.2020, dagen hvor vi møtte Aker på bortebane. Som vanlig så startet kampen 0-0, men det er vel noe av det eneste som var slik vi forventet den dagen. 17-8 til pause, 16 tekniske feil, en haug med skuddbom, uavgjort igjen på 22-22 etter ca. 48 minutter, men til slutt et tap etter at Aker scorer med 3 sekunder igjen. Det var ikke en kamp som blir husket for vakker håndball, men underholdningsverdien var vel ikke så ille.

Det er stort sett den samme gjengen som kommer på besøk denne gangen. De har prestert meget bra gjennom hele høsten, og startet også nyåret på en meget god måte. De spiller jevnt, og leder lenge, borte mot Byåsen, før de taper kampen i sluttminuttene. Seier borte mot Molde, en fin prestasjon mot Vipers og gode 20 minutter mot Storhamar. Anført av duoen Karoline Lund og Marielle Martinsen, samt den meget talentfulle Ane Cecilie Høgseth på linja, så har de levert gode resultater på rad og rekke.

Med et tett og nært samarbeid med WANG Oslo, så har de samlet mange unge og talentfulle spillere, som går gradene gjennom en god skole og inn i Aker systemet. De samarbeider med Ullern på J16 og har J18, J20 og senior selv. Det har skjedd mye positivt, og linken mellom WANG og Aker har gitt de gode forutsetninger for god spiller- og klubbutvikling. Et godt og robust håndballmiljø, som fortsatt ønsker å utvikle seg.

For vår del så har vi jo litt vi ønsker å revansjere fra forrige møte mot Aker. Vi har startet 2020 med en god forsvarskamp mot Byåsen, rot og rør mot Storhamar og 20 fantastiske minutter mot Sola. Måten jentene håndterer inngangen til sist kamp var imponerende, og jeg likte meget godt det jeg så av dem. Mye bedre flyt i det offensive spillet, slik at vi fikk satt opp de spillerne vi ønsker i gode situasjoner. Vi har flere gode mål i kontra- og ankomst, samt at vi har et lavt antall tekniske feil. Defensivt så får vi avslutninger fra en del posisjoner som vi virkelig ønsker å få avslutninger fra, og det er en deilig følelse når man lykkes kollektivt i eget forsvar.

Nå ønsker jeg virkelig at vi kan mobilisere ordentlig frem til onsdag. Vi inviterer til pizza i samarbeid med Aktivitetsbyen, der kommer også undertegnede og treneren til Aker, Henrik Wilhelmsen. Så får vi se om vi kan løfte oss noen hakk til denne kampen, slik at vi får slått et lag som ligger foran oss på tabellen!

Vi ses i hallen!
Eirik 🙂