Aker Topphåndball-Fredrikstad Bkl., Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale – Fredrikstad

Aker Topphåndball-Fredrikstad Bkl., Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale

Bygdøyhus private Flerbrukshall, Huk Aveny 45. La det rulle litt på tungen, for nå skal vi virkelig inn blant fiffen i Oslo. Selv om det høres ut som om man skal besøke overklassen, så er det langt fra sannheten. Aker Topphåndball er en meget ung klubb i norsk håndball. En sammenslåing av Njård og Ullern i 2016 har nå løftet håndballen i området til nye høyder. En hardtarbeidende ung spillergruppe og 2 trenere med mye erfaring og kompetanse.  De har en naturlig tilvekst av de største talentene, en bred spillerstall og en stor selvtillit etter å ha gått igjennom 1. divisjon med 20/22 seiere.  

Aker hadde en pangstart på sesongen med en kanonsterk hjemmeseier mot hardtsatsende Molde HK, og deretter en meget god prestasjon i 2. serierunde hjemme mot Byåsen. Laget kjenner hverandre godt, og mange av de har spilt med hverandre i flere sesonger. Det er en fin miks av unge talentfulle spillere, og noen som har lengre erfaring fra seniorhåndball. De har et dypt og inderlig ønske om å løpe, gjerne på alt som rører seg. Selv mot Storhamar hvor de ligger bak med 20 mål, så løper de på alle muligheter de får. Når det lykkes, som mot Molde, så er de veldig flinke i disse fasene av spillet. Også øker risikoen proporsjonalt med tempoet, og da kan man oppleve noen kamper som de hadde mot Storhamar. 

De røde nomadene fra Plankebyen er igjen klare til dyst. Selv med en litt svimmel start mot Sola, så går vi ut av den kampen med forsterket selvtillit. Etter 22 minutter er vi altså bak med 15-9, og lykkes egentlig med svært lite. De siste 38 minuttene slipper vi kun inn 11 mål, samtidig som vi lager 18 selv. Det brer seg en større trygghet i forsvarsspillet, samtidig som vi får noen av de «enkle» målene i kontra- og ankomstspillet vårt. Flere av jentene går ut av kampen med økt selvtillit, etter å ha gjort gode prestasjoner. 

På kort sikt så handler det om at vi må utvikle en felles forståelse av prosjektet vi nå har begynt på. Det tar tid å bli kjent med hverandre, både spillere og trenere, og det er gjort en del endringer både i spill og treningshverdag. På mange måter så er nøkkelen at man skal være utålmodig-tålmodig. Vi skal ta oss tid til å få den utviklingen vi ønsker, men vi skal samtidig hele tiden lete etter de små elementene som gir gode løsninger på kort sikt. Det er også viktig at vi sørger for å eliminere de tingene vi ikke ønsker å ha med videre. Vi må kjenne igjen bevegelser og atferd hos hverandre, vi må forsterke de gode prestasjonene og vi må bygge videre på den utviklingen vi gradvis har. 

Som trener så blir det litt pisk og gulrot. Jeg forsøker å ta spillere på fersken i å gjøre noe bra, slik at vi kan forsterke den atferden. På samme måte så må man være tydelig når noe ikke går som man ønsker, eller vi ikke gjør som vi har blitt enige om. Man vil jo hele tiden ta nye steg, bli bedre, utvikle seg videre og til syvende og vinne så mange håndballkamper som mulig. Det er tross alt en resultatorientert bransje. 

Nå har vi investert 2 poeng i banken, og vi skal jobbe som bikkjer for at det kan settes inn 2 nye poeng på søndag! Aker vil løpe, og det er de gode til. Vi håper på en fartsfylt og god håndballkamp der oppe på Huk Aveny…

Vi ses i hallen! 

Eirik