J18 til A-sluttspill! – Fredrikstad

J18 til A-sluttspill!

Opp og ned for FBK i helgen, med flere spennende og avgjørende kamper.

Først ut var J16 på lørdag. Det stod om plass i A-sluttspillet dersom det ble seier over Skogstrand. Desverre ble jentene fra Ambjørnrød ikke uventet for sterke og kampen endte i tap 21 – 31. Honnør til Skogstrand, så for jentene våre bruke B-sluttspillet  etter jul til å samle selvtillitt med målsetting om puljeseier.

J18 hadde også en avgjørende kamp på lørdag. Tross rufsete spill vant de 23 – 19 over NitHak, noe de måtte for å ha en sjanse til A-sluttspill. Lenge så det ut som om plassen allikevel skulle glippe, helt til resultatet av søndagens kamp mellom Stabæk og Follo tikket inn. Stabæk slo Follo, hvilket gjorde at FBK  sikret plass i A-sluttspillet på bekostning av Lillestrøm ( LHK 90 ) på innbyrdes oppgjør. Dette var deilig og gratulerer til J18 – endelig litt stang inn!

Søndag spilte B-laget kamp borte mot Holmlia og vant oppskriftsmessig 41 – 24 og FBK toget ruller videre mot opprykk til 4 divisjon. Gledelig er det også at Malene Namstad Saxhaug og Margrethe Wernersen fra J18 fikk sin debut i seniorkamp – noe de løste med glans.

I helgens siste kamp hadde A-laget besøk av Sverresborg, som var godt mørnet av Halden på lørdag.
Kampens innledning og store deler av 1 omgang, ble ikke slik vi hadde trodd. Det så rett og slett ut som om jentene ikke turte å gå i kroppen på motstander. Resultatet var at Sverresborgskyttere fikk slippe til gang på gang og skapte problemer for begge keeperne våre.

Etter  pause var det et helt annet lag som kom på banen – og det var etter få minutter ikke tvil om at dette ville vi ro i land. Komfortabel seier med 36 – 21 sikret tabelltopp, men jentene må jobbe for å komme i gang fra start. Mot et bedre lag, ligger man fort 8 – 10 mål bak fra start – og det kan være vanskelig å ta igjen…
Dog er det viktigste 2 nye poeng – Gratulerer jenter!